Örömszavak az elődöntők után

2022. április 21.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint csak kívülről tűnt könnyűnek a másodosztályú ETO FC elleni elődöntő, az örömmámorban úszó paksiak pedig saját elszántságukat dicsérték az elődöntők után. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa első idei elődöntőjében a Paks a vártnál jóval könnyebben intézte el a címvédő Újpestet, ami abból a szempontból abszolút meglepetés volt, hogy egy héttel a kupameccs előtt a lilák simán nyertek Pakson az NBI-ben. A kupameccs azonban a hazaiak szája íze szerint alakult, az Újpestnek tulajdonképpen esélye sem volt a döntőbe jutásra.

Kiválasztott cikk: A címvédőt kiejtve kupadöntős a Paks

"Jó hangulatú mérkőzést vívtunk, egy ízig-vérig kupameccset” - mondta a paksi klub honlapjának Nagy Richárd, a csapat játékosa. "Nagy volt a tét, hiszen a döntő lebegett a szemünk előtt, és végtelenül boldogok vagyunk, hogy megcsináltuk, és elértük a vágyott finálét. Jól jött ki a lépés, mehetünk a Puskás Arénába! Egy magyar játékosnak az egyik legnagyobb dolog, ha az arénában futballozhat. Célunk talán mindenki számára egyértelmű, ha már idáig eljutottunk, nyerjük is meg a finálét”

Sajbán Máté, aki a paksiak harmadik (és legszebb) gólját szerezte, azt emelte ki, hogy a második gól szinte eldöntötte a meccset. "Az első félidő taktikailag talán óvatosabb futballt hozott mindkét fél részéről. Egyikünk sem szeretett volna kinyílni, készültünk az Újpest három veszélyes támadójára. Hatástalanítottuk a mélységi beindulásaikat. Támadásainkban fokozatosan vállaltunk kockázatot, és végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, rendre ígéretes lehetőségeket dolgoztunk ki."

Története első kupadöntőjét játszhatja a Paks 

Kredit: MTI Archív

"A második játékrészben formációt váltott az Újpest, nekünk pedig több területünk nyílt, amit ki is használtunk. Ellenfelünk nem tudott kibontakozni, a második gólunk pedig lélektanilag nagyon jókor jött. Talán akkor billent végleg felénk a meccs, aztán pedig már további találatok is benne voltak a levegőben részünkről. A gólomat egy szabadrúgást követően szereztem, melyben volt begyakorolt elem is. A lövés után nem gondoltam, hogy ennyire jól találtam el a labdát, aztán takarásba is kerültem, végül már csak azt láttam, hogy a kapufáról befelé pattant. A döntőről csak annyit, hogy sokan most fogunk először a Puskás Arénában játszani, ami biztos, plusz motivációt fog jelenteni, és természetesen egy ilyen elődöntő után a győzelemért utazunk majd Budapestre” - szögezte le a támadó.

Csercseszov: Csak kívülről tűnt könnyűnek

A második elődöntőben a Ferencváros könnyedén érvényesítette a papírformát a másodosztályú ETO FC otthonában, és bár megkapta az első gólját az idei kupasorozatban, a továbbjutását egy percre sem fenyegette veszély. Ehhez képest a Fradi edzője elmonda, csak kívülről tűnt könnyűnek a meccs.

Kiválasztott cikk: Öt év után újra kupadöntős a Ferencváros

"Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Tudtuk jól, hogy az ellenfél korábban kiejtette a Puskást és a Fehérvárt is a kupából, ezért biztosak voltunk benne, hogy 100 százalékos teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást. Megfelelő volt a felkészülésünk, azt kaptam vissza a pályán, amit korábban megbeszéltünk – mondta a Fradi.hu-nak Sztanyiszlav Csercseszov.

“Talán kívülről tűnhet ez a döntőbe jutás egyszerűnek, belülről nem volt az. Megfelelően kellett felkészíteni a játékosokat és egy nagyon jó játék kellett ahhoz, hogy továbbjussunk. Igen, korábban a stábommal Lengyelországban sikerült kupát nyerni. Szerintem a kupa mindig különleges alkalom, egyfajta ünnep, nagyon örülök annak, hogy a szurkolóinkkal együtt lehetünk majd a Puskás Arénában.”

A MOL Magyar Kupa idei fináléját május 11-én, szerdán a Puskás Arénában rendezik. Mivel a Fradi a második meccset játszotta, a sajtó munkatársai már a döntővel kapcsolatban meg tudták kérdezni Csercseszovot a legutóbbi, Paks elleni meccsükről, amit nagyon simán nyertek meg a tolnaiak az Üllői úton. "A Paks elleni legutóbbi meccsünk jó ideje volt már, azt magam mögött hagytam, most a vasárnapi feladatra, a derbire kell koncentrálnunk" - mondta a szakember.

Hirdetés