Óbudán nem áldoznak be kupameccset a bajnokságért

2022. augusztus 22.

Bár kiesett a harmadosztályba, a III. Kerületi TVE ambíciózus célokkal vágott neki a szezonnak. A bajnokságban a visszajutás a cél, a kupában pedig azért is szeretnének nagyot alkotni az óbudaiak, mert pont 91 évvel ezelőtt nyerték meg a sorozatot. Szabó Bence ügyvezető leszögezte, a Kerület minden kupameccsre a legerősebb csapatával áll majd ki. 

Hirdetés

Furcsa dolog két egykori győztest látni a MOL Magyar Kupa első két fordulójában, amikor jobbára amatőrcsapatok mérkőznek meg egymással. Pedig idén ez a helyzet, sőt mindjárt két egykori kupagyőztest is találtunk a szezon rajtjánál: a Szolnoki MÁV és a III. Kerületi TVE is a legutóbbi szezonban estek ki az NBII-ből, így kerültek a kupasorozat első fordulójába.

“Nagyon nehezen éltük meg a kiesést, most is úgy gondolom, ennek a keretnek nem lett volna szabad kiesnie a másodosztályból” - mondta a molkupa.hu-nak Szabó Bence, a III. Kerületi TVE ügyvezetője.

A harmadosztályban is: Hajrá, Kerület! 

Kredit: III. Kerületi TVE

“Utólag azt mondom, vezetői- és játékosszinten is hiányzott az a tapasztalat, ami az ilyen válságos helyzetekben kell, és bár végül csak egy hajszálon múlt a bennmaradás, sajnos nem sikerült elérnünk a célunkat. Összességében az az érzésem, hogy a kiesés legfontosabb oka az volt, hogy a szezon fordulópontjaiból mi jöttünk ki rosszul.”

Kupa: kiugrási lehetőség

Szabó elmondta, új szakmai stábbal, új koncepcióval futottak neki a szezonnak az óbudaiak, és bár már lát biztató jeleket, egyelőre még nem tart ott a csapat, ahol szeretnék. Annak ellenére, hogy akadozik a gépezet, az ügyvezető nagy célokat tűz a csapat elé mind az NBIII-ban, mind a MOL Magyar Kupában.

“A bajnokságban nem is lehet más a célunk, mint az azonnali visszajutás, a kupában pedig nagyon szeretnék komoly menetelést bemutatni, hiszen pont 91 évvel ezelőtt aratta klubunk legnagyobb sikerét a csapat, amikor megnyerte a Magyar Kupát” - mondta büszkén Szabó.

“Egyet leszögezhetek: a III. Kerületi TVE nem fog bajnoki pontok miatt beáldozni kupameccseket. Számunkra ez nem opció, mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legmesszebb jussunk a kupasorozatban, és ígérhetem, hogy minden kupameccsen a lehető legerősebb csapatunkkal fogunk kiállni.”

Tisztelet az ellenfelek felé

A III. Kerület az első fordulóban a nyakába vette az országot, hiszen egészen az osztrák határig, a Hegyeshalomhoz utazott. A második körben távolságra ugyan rövidebb út vár az óbudaiakra, de időben hasonló hosszúságú utazás következik a Veszprém megyei Úrkútra.

Aczél Zoltán vezetésével készül a Kerület 

Kredit: III. Kerületi TVE

“Hegyeshalmon nagy szeretettel és tisztelettel fogadtak minket, a helyi klub vezetői nagyszerű házigazdák voltak” - mondta az ügyvezető az 5-0-ra megnyert mérkőzésről. “Biztos vagyok benne, hogy Úrkúton is hasonló fogadtatásban lesz részünk, az pedig természetes, hogy mi is a lehető legnagyobb tisztelettel közelítünk ellenfelünk felé. Furcsa érzés ez, mert az első két fordulóban mi vagyunk a nagycsapat, aztán a következőben már lehet, hogy egy NBI-es csapattal sorsolnak össze minket, és mi leszünk azok, akik megpróbálják borítani a papírformát.”

“Ez a kupasorozat romantikája: az egyik párharcban óriásnak számítasz, a következőben pedig törpének. Az persze nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a megyei osztályú csapatokról meglehetősen kevés információ áll a rendelkezésünkre, de próbálunk mindenkiből becsülettel felkészülni. Senkit nem veszünk félvállról, hiszen a továbbjutás egy meccsen dől el, és mindenki tudja, hogy egy meccsen bármi megtörténhet - akár jó, akár rossz értelemben.”

Hajrá, Kerület, első a becsület!

A harmadosztályú szezon nem a legjobban indult az óbudaiak számára, hiszen egy vereség és egy döntetlen jött csak össze az első két fordulóban, ám azóta magára talált Aczél Zoltán csapata, amely a gyenge rajt ellenére máris a dobogó közvetlen közelébe küzdötte fel magát. Szabó szerint még sok munka vár a csapatra.

“Amikor legutóbb feljutottunk az NBII-be, a csapatunk két és fél év alatt épült fel. Most egy átigazolási szezonunk volt rá, hogy összerakjunk egy feljutásra esélyes keretet, így teljesen érthető, hogy a rajt nem alakult tökéletesen.”

“Megpróbáltunk olyan NBII-es játékosokat szerződtetni, akik illenek a koncepciónkba, és bízom benne, hogy jól választottunk. Korai még ilyesmiről beszélni, de nagyon szeretném, ha jó szezont tudnánk futni úgy a bajnokságban, mint a Magyar Kupában, és erre minden esélyünk meg is van, hiszen az új stáb rengeteget dolgozik, jó minőségű munka folyik a klubnál, ezért is gondolom, hogy a kezdeti nehézségeket hamar magunk mögött hagyjuk” - zárta a gondolatait az ügyvezető. 

Hirdetés