Nagy Ádám megye III-as nevelőklubja is a főtáblán

2021. július 22.

A Budai FC, amely BLASZ III-as csapatként harcolta ki a MOL Magyar Kupa főtábljáját, már másodosztályúként kezdi meg a küzdelmeket. Nagy Ádám egykori nevelőklubja az utánpótlásnevelést tartja a fókuszban, a felnőtt csapatában is alig akadnak felnőttek, de számukra nem az eredmény az elsődleges, hanem az általuk képviselt futballfilozófia. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa főtáblájának egyik (ha nem a) legérdekesebb csapata minden kétséget kizáróan a Budai FC, leánykori nevén Tabán Spartacus, amiről sokan talán csak annyit tudnak, hogy az egész ország legszebb fekvésű pályája az övék. A Szpariból három évvel ezelőtt kiváló Budai FC azonban nem a külsőségek miatt emelkedik ki a mezőnyből.

“Van az MLSZ-nek egy úgynevezett produktivitási táblázata, amiben az utánpótlás-műhelyeket rangsorolják az alapján, hogy az onnan kikerülő játékosok milyen karriert futnak be. Mi ezen az országos tabellán folyamatosan a 25-30. hely között állunk” - mondta a molkupa.hu-nak  Lukász György, a Budai FC ügyvezetője.

A Budai FC elkötelezett csapata - az elnökkel, Gundel Takács Gáborral az élen, illetve Helm Tamás szakmai irányításával - elkötelezett a magyar utánpótlás fejlődése mellett, és a klub az évek során eljutott odáig, hogy a teljes utánpótlás korosztályos palettát lefedi. Az U7-es korcsoporttól kezdve az U19-ig minden korosztályban versenyeztet csapatokat, és hogy jó munkát végeznek, azt a magyar válogatott Nagy Ádám karrierje is bizonyítja.

Lépj Te is Nagy Ádám nyomdokaiba! A Budai Futball Club sok szeretettel vár minden focizni vágyó 2005-ös, 2004-es és...

Posted by Budai Futball Club SE on Sunday, May 31, 2020

“A klubunk alapvető küldetése, hogy a tehetséges fiatalokat megpróbáljuk a sportágon belül tartani. Sokan azt gondolják, tehetségből van kevés Magyarországon, de ez egyáltalán nem igaz, és számtalanszor kellett végignéznünk, ahogy óriási tehetségeket veszít el a magyar labdarúgás a felnőtt játéklehetőség hiánya miatt.”

“Arra törekszünk, hogy egészen 23 éves korukig a képzési rendszerünkben tartsuk a fiatalokat, mert úgy gondoljuk, innentől számít igazán felnőttnek egy labdarúgó. Tulajdonképpen azért van felnőtt csapatunk, hogy a legmagasabb utánpótlás-korosztályból kikerülő játékosoknak további játéklehetőséget tudjunk biztosítani” - mondta Lukász György a budapesti regionális bajnokság (BLASZ) harmadosztályát idén megnyerő csapatról.

A főtáblán is a futballfilozófia a lényeg

Ahogy az oldalunkon futó sorozatból is kiderülhetett, a Budai FC abból a szempontból is különleges, hogy a MOL Magyar Kupa főtáblájára jutott csapatok közül egyedül a budaiak képviselik a megyei harmadik vonalat. Illetve a főtáblát már másodosztályú csapatként kezdik meg, de a feljutást még harmadosztályúként harcolták ki.

Kiválasztott cikk: 160 csapat kezdi meg a MOL Magyar Kupa-szezont

“Mi a MOL Magyar Kupában minden meccsre egy jó tesztként tekintünk, illetve lehetőségként a továbbfejlődésre. Egy megyei I. osztályban szereplő csapattal fogunk találkozni a főtábla első fordulójában, és bár nem mondható, hogy mi lennénk az esélyesek, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért” - mondta a Budai FC ügyvezetője a Fejér megyei I. osztályban szereplő Tordas Fész elleni meccsről.

“Egyébként is, nekünk a felnőtt csapatunk is csak papíron felnőtt, hiszen a legidősebb játékosunk 1999-es születésű, és összesen négy nagykorú futballista alkotja a csapat rutinos gerincét. A többiek 17-18 éves fiatalok.”

“Hogy miben reménykedhetünk egy ilyen fiatal csapattal? Nagyon egyszerű: azt szeretnénk, ha egy erős ellenféllel szemben mutathatnák meg a fiúk, hogy a saját játékukat játszák bárkivel találkoznak is., és a Budai FC-ben elsajátított játékstílusnak, gondolkodásmódnak a pályán igyekezzenek minél eredményesebben megfelelni” - zárta a gondolatait Lukász György. 

Hirdetés