160 csapat kezdi meg a MOL Magyar Kupa-szezont

2021. július 19.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a MOL Magyar Kupa főtáblájának a sorsolását. Az első körben az NBIII alatti osztályokban szereplő csapatok játszanak, méghozzá területi felosztású csoportokban, aztán fokozatosan lép be a többi osztály csapata is. Van néhány kisebb változás a lebonyolításban is. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa lebonyolítása néhány részletét tekintve más lesz, mint a tavalyi sorozaté - olvasható az MLSZ közelményében. A megyei selejtezők lebonyolítása után kiderült, hogy az országos kupasorozatot 160 csapat kezdi meg, a 12 NB I-es és 20 NB II-es klub mellett az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban (azaz a fiókcsapatok nem indulnak).  

Kiválasztott cikk: Megyefoci deluxe: ilyen az út az országos kupasorozatba

A három legmagasabb osztály 81 csapata mellett a megyei osztályokból 79 együttes vesz részt a sorozatban. A megyei sorozatok már lezajlottak, ezekből a megyék - és Budapest - a sorozatban szereplő csapatok számától függően 2-6 csapatot adnak a főtáblára. A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64, az így kialakult 32-es mezőnyhöz csatlakoznak majd a két legmagasabb osztály csapatai, azaz a harmadik fordulóban újra 64 klubot sorsolnak össze.

Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy darab csoportba sorolja be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat ), és az így kialakított csoportokban sorsolja össze egymással a csapatokat (a csoporton belül nincs kiemelés, bárki játszhat bárkivel). A megyei selejtezőkről itt olvashatsz bővebben.

A legfontosabb tavaly bevezetett változás megmarad, azaz a továbbjutás továbbra is egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetők döntenek. Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

A 128-as főtábla párosításait itt találod!

A MOL Magyar Kupa tervezett mérkőzésnapjai:

1. forduló: 2021. augusztus 7-8.
2. forduló: 2021. augusztus 28-29.
3. forduló: 2021. szeptember 18-19.
4. forduló: 2021. október 27.
5. forduló: 2022. február 9.
6. forduló: 2022. március 2.
7. forduló: 2022. április 20.
Döntő: 2022. május 11.

Hirdetés