Kupadöntő: egy ötszázasból félmillió

2023. május 09.

Volt olyan fogadó, akinek ötszázas tétre majdnem félmillió forintot hozott a kupadöntő, és a döntőre fogadók bő kétharmada előre tudta, hogy a Zalaegerszeg nyeri meg a finálét. Sőt, olyanok is szép számmal akadtak, akik már egy ideje a Zetét érezték a legjobbnak: az összes hosszú távú (outright) fogadás húsz százaléka az egerszegieket várta a trónra. 

Hirdetés

Nemcsak a pályán folyó heroikus küzdelem érinthette meg a szurkolókat a MOL Magyar Kupa döntőjének kapcsán, hanem a sporfogadás is. Gondoljunk csak bele, néhány hónappal ezelőtt a Budafok végső győzelmére még 200-szoros oddszal lehetett fogadásokat kötni, és bár a kiscsapat a döntőben is jól hozott volna, ha nyer, a budafokiakra fogadók szíve végül megszakadhatott. Igaz, nem voltak olyan sokan, legalábbis a Tippmixpro oddszmesterétől úgy tudjuk, a fogadók bő kétharmada a ZTE győzelmére tett.

Kiválasztott cikk: Hosszabbítás után kupagyőztes a ZTE

"A legnépszerűbb fogadási lehetőségnek az „1X2” és a „Ki nyeri a Kupát?” fogadási sorok bizonyultak – előbbi esetében a több mint 223 ezer tipp 21 százaléka érkezett arra, hogy a rendes játékidő lefújásakor döntetlenre fog állni a mérkőzés, azonban a kupagyőztesre vonatkozó fogadási soron már a tippek 72 százaléka az élvonalbeli ZTE sikerét várta."

Szerették a MOL Magyar Kupát a fogadók

"A MOL Magyar Kupa döntőjére a Tippmixen és Tippmixprón összesen több mint 450 ezer fogadás érkezett be, és összesen közel 66 millió forintnyi nyeremény kapcsolódott a találkozóhoz – a kiegészítő fogadási lehetőségekre tett tippeket is figyelembe véve" - tudtuk meg a Szerencsejáték Zrt. oddszközpontjától.

Azt már tudtuk, hogy sokan eltaláták - köztük egyébként Mátyus János is, bár a budafoki edző 1-1-es végeredményt tippelt -, az viszont meglepő, hogy több mint ezer fogadó találta el a félidő/végeredmény fogadási soron, hogy nem születik gól a hosszabbításig.

A hosszabbításban aztán csak megjött a gól 

Kredit: molkupa.hu 

"Voltak olyan fogadók, akik számára a mérkőzés forgatókönyve rendkívül jövedelmezőnek bizonyult: a „Félidő/végeredmény” fogadási sor nyertes kimenetele (Döntetlen/Döntetlen) több mint ezer tipp esetében párosult 5,25-ös nyereményszorzóval, de akadtak olyan fogadók is, akik 15-szörös nyertes oddsszal kalkulálhattak az „1X2+Mindkét csapat szerez gólt” piac kapcsán, ahol a helyes tipp a „Döntetlen és nem” volt."

"Akadt olyan Tippmixpro-játékos, aki élőben fogadva 16,50-es nyereményszorzóval kalkulálhatott azzal a tippjével, hogy a döntőt hosszabbításban nyeri meg a ZTE, míg egy balatonfüredi Tippmix-játékos 5/6-os kombinációja részeként játszotta meg a Budafok – ZTE mérkőzés „1X2” fogadási lehetőségét – mivel minden további tippje is helyesnek bizonyult, így 500 Ft-os alaptéttel (összesen 3 000 Ft-os téttel) játszva 522 544 Ft-ot nyert."

Ahogy korábban is írtuk, népszerű volt az outright fogadási sor, ahol a végső győztesre lehetett fogadni. Ez a budafokiak esetében óriási oddszokat jelentett, de hiába első osztályú a ZTE, rájuk is húszszoros oddszot kínált a Tippmixpro a kupaszezon derekánál.

"A Magyar Kupa győztesére vonatkozó outright (hosszútávú) fogadási események a tippek 32 százaléka érkezett a ZTE végső győzelmére, amit tavaly még akár 20,00-s oddsért is meg lehetett fogadni" - tudtuk meg az oddszközponttól. 

Hirdetés