Keményen lesújtott az MLSZ a kiskőrösi rendbontókra

2021. augusztus 13.

A MOL Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában komoly botrány tört ki Kiskőrösön, ahol fizikai inzultus érte a játékvezetőt a hazai csapat Dabas-Gyón elleni mérkőzésén. Az MLSZ keményen lesújtott a kiskőrösiekre a rendezési hiányosságok miatt. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa első két - alacsonyabb osztályú csapatok részvételével zajló - fordulójában történt egy komoly botrány is. A Kiskőrösi LC-Dabas-Gyón mérkőzésen a hazai közönség nehezen viselte a vendégek 3-0-s győzelmét, és a lefújás után a pályát elhagyó játékvezetői csapatot fizikai bántalmazás érte. Az esetet súlyosbítja, hogy hiába volt a helyszínen megfelelő számú rendező, semmit nem tette, hogy megóvják a játékvezetőt és csapatát a fizikai inzultustól.

Az MLSZ kőkemény büntetéssel sújtotta a hazai csapatot, amelynek az egymillió forintos pénzbüntetés megfizetése mellett költöznie is kell, mert a szövetség fél évre betiltotta a pályáját, így a Kiskőrös kénytelen a hazai meccseit otthonától minimum 30 km-re rendezni.

„A FEB a Kiskőrösi Labdarúgó Clubnak a Bács-Kiskun megyei első osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnokságában résztvevő csapata mérkőzésrendezési jogát 2021. augusztus 12. napjától kezdődően hat hónapra megvonja a hazai mérkőzéseknek otthont adó sportlétesítményben” – áll a fegyelmi bizottság közleményében. „Ez nem menti fel a sportszervezetet a mérkőzés megrendezésének kötelezettsége alól, de erre csak másik sportlétesítményben van lehetősége. A sportszervezet 30 (harminc) kilométeres távolságon belül nem rendezheti meg a hazai mérkőzéseit. A FEB a sportszervezetet egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte.”

A magyar sport, ezen belül a labdarúgás és a Magyar Kupa hosszú távó támogatójaként a MOL elfogadhatatlannak tartja, hogy a játékvezetőket fizikai inzultus érje egy futballmérkőzésen. Hiszünk a sportszerűségben, és elítélünk minden hasonló cselekedetet. Bízunk benne, hogy a szövetség szigorú büntetése távol tartja a rendbontókat a futballpályáktól, és nem kell többet a fentihez hasonló hírről beszámolnunk a molkupa.hu oldalon. 

(Címlapkép: Vira.hu)

Hirdetés