Feketeöves fogadóknak ajánljuk

2023. február 01.

Az MTK és a Mezőkövesd is rendkívül jól kezdett a hosszú szünet után, és a két csapat játékereje között - az osztálykülönbség ellenére - nincs nagy különbség. Ez látszik a Tippmixpro mérkőzésre kínált oddszaiból is: szinte megtippelhetetlen a nyolcaddöntőket nyitó párharc.  

Hirdetés

Nemcsak a molkupa.hu szerkesztői, de a Szerencsejáték Zrt bukmékerei sem túl magabiztosak, ha a nyolcaddöntők első meccsének esélyesét kell megállapítani. Igaz, az MTK a másodosztályban szerepel, míg a Mezőkövesd az NBI-ben vitézkedik, de a budapestiek a feljutásért, a matyóföldiek pedig a kiesés ellen harcolnak, így eleve kisebbnek tűnik a különbség. Ha még hozzátesszük, hogy a Hidegkuti stadionban rendezik a meccset, máris értjük, miért 2,50 mindkét csapat győzelmének az oddsza. 

Kiválasztott cikk: Az osztálykülönbség önmagában nem dönt

Sőt, a Tippmixpro fogadási szakértői szerint el fog dőlni a meccs a rendes játékidőben, hiszen a döntetlen 3,25-szörös pénzt fizet. A két csapat közötti apró különbséget mutatja az is, hogy a végső győzelmükre is hasonló oddszal lehet fogadni, bár itt azért az első osztályú tagság jelent némi előnyt. A Mezőkövesd kupagyőzelmére 10-szeres, az MTK-éra 15-szörös oddszal lehet fogadni. 

Jól indult a szezon mindkét csapatnak 

A rendkívül hosszú szünet utáni ébredezés mindkét csapat számára nagyszerűen kezdődött. Az MTK-nak, amely a másodosztály - feljutást érő - második helyén áll, ráadásul nemcsak azért volt parádés a rajtra, mert kapott gól nélkül, magabiztosan győzte le a Szentlőrincet (2-0), hanem azért is, mert legfőbb riválisa, a Pécs váratlanul kikapott a nyitányon hazai pályán. 

Az igen nehéz helyzetben lévő Mezőkövesd sem panaszkodhat, komoly bravúrt bemutatva a dobogóért küzdő Puskás Akadémiát győzte le 1-0-ra, ezzel lépéselőnybeg került a kiesés elől menekülők mezőnyében. A kövesdiek a tavaszi nyitány előtt mindössze egyetlen ponttal előzték meg a már kieső Honvédot, a felcsútiak elleni győzelmükkel pedig behozták a tabellán a továbbra is döcögő MOL Fehérvárt. 

Az MTK eddig nem panaszkodhatott a sorsolására, hiszen két megyei osztályú csapattal találkozott, és gólt sem kapva menetelt a legjobb 16 közé. A Mezőkövesd helyzete hasonló, egy NBIII-as és egy megyei osztályú klub került a matyóföldiek útjába, és eddig nem okozott gondot a továbbjutás. A Hungária körúton viszont már egészen más lesz a helyzet, hiszen amellett, hogy a kupatörténelem egyik meghatározó csapatához látogatnak, az MTK játékereje is közelebb áll az első osztályéhoz, mint az NBII-höz. 

Címlapkép: mtkbudapest.hu

Hirdetés