Dénes Tominak már meg is van a favoritja

2023. február 06.

Az MTK-Mezőkövesd párharc nagyköveteként Dénes Tamás nyilván csalódott egy kicsit, hiszen a rádiós legenda óriási MTK-szurkoló, de a Mezőkövesd nemcsak azért tetszett neki, mert egy egykori MTK-s irányítja. Tomival szurkolói kupasztorikról, kedvencekről, az idei első mentorált párharcról és a végső győztes kilétéről is beszélgettünk. 

Hirdetés

Egy szomorú, de távolról sem elkeseredett nagykövet vette fel a telefont az MTK-Mezőkövesd nyolcaddöntő után, igaz, nem is kellett felhívnunk Dénes Tomit ahhoz, hogy tudjuk, mit gondol a meccsről, hiszen több élő bejelentekezésben is jelezte: nem nagyon tetszik neki, amit a csapatától lát.

Kiválasztott cikk: A Mezőkövesd az első negyeddöntős

A magyar rádiózás aranytorkú legendájáról közismert, hogy óriási MTK-szurkoló, így amikor jött a lehetőség, hogy az egyik kupapárharc mentora lehet, nem sokat habozott a választással. “Ezer éve az MTK-ért dobog a szívem, egy gyerekkori baráti társasággal kezdtünk el meccsre járni, és a mai napig így megy, igaz, sokan már a gyerekeiket is hozzák magukkal” - mondta Tomi a molkupa.hu-nak.

Túlélte a téglatelefon

“A kilencvenes években még idegenbeli meccsekre is jártunk, azok voltak a szép idők!” - idézte fel a műsorvezető, akinek még korábbról, a nyolcvanas évekből is vannak kedvencei. “A Katzenbach-Kékesi duó volt az első, akikért rajongtam, és ahogy haladtunk előre az időben, úgy lettek új kedvencek. Amikor Don Emílio [Lőrinc Emil - a szerk.] befejelte a Zagrebnek azt a klasszikus gólt, egy első generációs, féltégla méretű telefon volt a zsebemben. A gólnál akkorát ugrottam, hogy a telefon nemcsak a földön landolt, de szépen lebucskázott a lépcsőkön a lelátó aljáig. Szerencsére túlélte” - mondta nevetve Tomi.

“Ha az ember szívvel szurkol egy csapatnak, mindig lesznek új kedvencei. Én sem voltam kivétel, imádtam Bognár Gyuri játékát, aztán Béla király [azaz Illés Béla - a szerk] és Halmai Gabi párosáért is rajongtam, sőt nagyon kedveltem az MTK-s időszakában Keresztúri Bandit is. A legutóbbiak közül pedig Kanta Józsi, a legenda volt a nagy kedvencem.”

Dénes Tominak persze szép számmal vannak a MOL Magyar Kupához kapcsolódó emlékei is, ami nem meglepő, hiszen kedvenc csapata a kupasorozat történetének második legeredményesebb klubja. Az MTK tizenkétszer nyerte meg a kupát, a győzelmek közül többet is személyesen látott a műsorvezető, akinek az egyik kedvenc döntője meglepő módon egy olyan, amit nem is nyert meg az MTK.

Tomi a szentélyben! 

Kredit: Dénes Tamás/Facebook

“2012-ben jöttünk fel az NBII-ből, de még másodosztályúként játszottunk kupadöntőt az akkor egyeduralkodónak számító Debrecennel. Igen szép számú szurkoló előtt a fiatal csapatunk óriási küzdelemre késztette a Lokit, pedig nem volt valami rutinos társaság az MTK: akkor jöttek fel az első növendékek a Sándor Károly akadémiáról. A végeredmény izgalmas, fordulatos meccsen alakult ki, a 3-3 után a büntetőpárbaj is elképesztően izgalmasan alakult, hiszen csak a nyolcadik párban dőlt el, hogy a DVSC-é lesz a kupa.”

“Azért nyerni az igazi, és nekem valamiért nagy kedvencem a 2000-es kupadöntő. Valami egészen elképesztő kánikula volt, tűzforró volt a beton a Népstadion lelátóján, és emlékszem, azon gondolkodtam, hogy ilyen melegben lehetetlen jól focizni. Az első félidő így is alakult, 1-0-ra vezetett a Vasas, és nem hittem, hogy lesz erőnk visszajönni a meccsbe. Ehhez képest Egervári Sanyi bácsi csapata a szünet után olyan játékot villantott, hogy elaléltunk tőle: a vége 3-1 és kék-fehér örömünnep lett” - idézte fel széles mosollyal Tomi.

Kár az MTK-ért, de hajrá, Mezőkövesd!  

A jelenleg a másodosztályban szereplő MTK-nak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a MOL Magyar Kupában, és Dénes Tomi igen szomorúan nézte, ahogy az NBI-es kövesdiek gond nélkül kiejtik a csapatát.

“Jó, hogy sok fiatal tehetséget látok az MTK-ban, és ezek a fiúk az NBII-ben jónak is tűnnek, de amikor egy ilyen erős első osztályú csapat az ellenfél, akkor kiderül, hogy egy rutinos klasszis nagyon hiányzik a csapatból. Szépen küzdöttek a srácok, és én azt látom, akad köztük, akikből az NBI-ben is meghatározó játékos lehet, de ez a Mezőkövesd ellen most nem sokra volt elég.”

Tomi egyébként nemcsak az MTK, hanem a teljes párharc nagykövete, és ilyenformán egyáltalán nem bánja, hogy mostantól a Mezőkövesd lesz a csapata, méghozzá azért, mert nem tartja a matyóföldieket esélytelennek a végső győzelemre sem.

“A kupában pont az a szép, hogy bármi megtörténhet, de azt gondolom, most nem is lenne akkora meglepetés, ha a Mezőkövesd nyerné a sorozatot. A hagyományos nagy klubok közül sokan már kiestek, mások pedig nincsenek jó formában. Én azt látom, hogy már a legjobb tizenhat között sincs egyetlen olyan csapat sem, amelyiket tuti befutónak lehetne nevezni. Ha a Mezőkövesd tudja hozni azt az energiát, amit a Hidegkutiban éreztem rajta, harcban lehet a győzelemért.”

“Nem tagadom, egy kicsit azért is örülök, hogy ennek a párharcnak lehetek a nagykövete, mert egy egykori MTK-játékosnak, Kuttor Attilának is szurkolhatok. Kutya egészen kiváló középhátvéd volt, és látszik, hogy edzőként is jó munkát végez, jól összerakta a csapatát, és én egészen biztos vagyok benne, hogy nem fognak kiesni az NBI-ből.”

“Hogy a kupában meddig mennek? Hát a döntőig!” - tette hozzá nevetve Tomi.

Hirdetés