Erzsébeten nem túlélni, megélni akarják a kupát

2023. január 24.

Idén már láttunk harmadosztályú csapatot NBI-es élcsapatot kiejteni, és a büszke erzsébeti csapat is ilyesmire készül az első osztály dobogósa, a Kisvárda ellen. A MOL Kupa Tv stábja az ESMTK otthonában járt, ahol kiderült, hogy az erzsébetiek hazai pályán senkitől nem félnek, többek között ezért is veretlenek még otthon. 

Hirdetés

“Míg a magasabb osztálybeli csapatok csak túl akarják élni ezeket a meccseket, mi meg akarjuk élni őket” - mondta a MOL Kupa Tv stábjának Nagy Dániel, az ESMTK sportigazgatója.

Ez a Magyar Kupa, sőt a világ összes kupasorozatának lehetne a krédója, hiszen a kupa minden országban ugyanúgy hoz egyenlőtlen, sokszor többosztálynyi különbséget is a párharcokban, mégis mindig akadnak óriásölő hősök. Aki ezt igazán tudhatja, az pont az erzsébeti csapat, az ESMTK ugyanis már két magasabb osztályban szereplő csapatot is kiejtett.

A 115 éves erzsébeti klub a Kisvárdával találkozik a MOL Magyar Kupa ötödik fordulójában, és bár az ellenfél nem tekint vissza ilyen gazdag történelemre, az NBI dobogóján álló szabolcsiak tűnnek a párharc bombafavoritjának. Igaz, az ESMTK sincs éppen rossz formában, hiszen idén hazai pályán még őrzi veretlenségét.

Eddig séta volt a parkban

A Kisvárdával kapcsolatban nem nagy szám, hogy kapott gól nélkül jutott el az ötödik fordulóig, hiszen egyrészt csak két meccset kellett játszania, másrészt ezeket egy másod- és egy harmadosztályú csapat ellen tudta le. Az ESMTK kapott ugyan egy gólt, ám ezt a termést öt meccsen hozta össze a harmadosztályú csapat, és nem elhanyagolható különbség, hogy már két magasabb osztályban játszó csapatot, az egyaránt NBII-es Soroksárt és Siófokot is legyőzte.

A Rákospalota-Pesterzsébet miniderbi 

Kredit: ESMTK.hu 

Az erzsébetiekkel abból a szempontból kegyes volt a sors, hogy nem kellett sokat utazniuk, hiszen két budapesti csapattal is találkoztak (REAC, Soroksár), a Kisvárda viszont az előző fordulóban az egyik leghosszabb utazást tudta le Mosonmagyaróvárig (a rekord az 5. fordulóban megdől, hiszen lesz egy Békéscsaba-Zalaegerszeg csörte is).

Az esélyek persze a Kisvárda mellett szólnak, hiszen két osztály különbség is van a csapatok között, de az Iváncsa példája is mutatja, hogy akár ilyen tudáskülönbség is eltüntethető szervezettséggel és akarattal, ráadásul az sem titok, hogy az első osztályú csapatok nem a legélesebbek az alacsonyabb osztályú ellenfelek elleni kupameccseken.

Az ESMTK a kupameccsel kezdi meg a tavaszi szezont, a Kisvárda viszont játékban lesz, mert két fordulót is rendeznek az NBI-ben a kupanyitányig. A várdaiak először a Pakssal, majd a kiesés elől menekülő Honvéddal találkoznak, utána utaznak Erzsébetre. 

Címlapkép: Kisvardafc.hu

Hirdetés