Baturina: A Vidinek élet-halál kérdés lesz a kupameccs

2021. február 22.

Roko Baturina vezeti a MOL Magyar Kupa góllövőlistáját, a Fradi horvát támadója örül, hogy a csapata sárfociban is megállta a helyét, a Vidi elleni rangadóról pedig úgy vélekedik, hogy az FTC az esélyes, de az edzőt váltó MOL Fehérvárral óvatosnak kell lenni, mert a Vidi számára már csak a kupa maradt. 

Hirdetés

Nemcsak futballozni tudnak a Ferencváros játékosai, hanem sárdagasztásban is megállják a helyüket. A MOL Magyar Kupában a legjobb 32 között lejátszott dorogi mérkőzésen a budapestiek lehetőséget kaptak, hogy bizonyítsák a fenti tételt, hiszen a játékra csak alig-alig alkalmas talajon is érvényesíteni tudták a papírformát, és 2-1-es győzelemmel meneteltek a nyolcaddöntőbe.

Kiválasztott cikk: Összejött a Vidi-Fradi a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

“Azért jó ilyen meccseket játszani, mert ilyenkor nem elég jól játszani, küzdeni is tudni kell” - mondta a mérkőzés egyik ferencvárosi hőse, Roko Baturina a molkupa.hu-nak. “Ezeken a mérkőzéseken az embernek a szó szoros értelmében be kell piszkolnia a kezét, és ezen mit sem változtat, hogy adott esetben játéktudásban magasan az ellenfele fölött áll. Ez egy készség, és nem mindenkiben van meg, de a Ferencváros bebizonyította, hogy tud és akar küzdeni, ha arra kerül a sor.”

Sárfociban is megmutatta magát a Ferencváros 

Kredit: Fradi.hu/Facebook 

“Hozzáteszem azt is, hogy a csapat, mint közösség sokkal többet épül egy ilyen harcos, küzdős meccsből, mintha sok góllal, könnyedén lépett volna tovább. A kupának egyébként is megvan az a varázsa, hogy a figyelmetlen nagy csapatokat könnyen elkaphatja egy szerényebb képességű, de jó harcoló kisebb csapat. Az, hogy ez velünk nem történt meg még ilyen körülmények között sem, azt mutatja, hogy fejben is készen álltunk a dorogi sárfocira” - tette hozzá nevetve a játékos.

A góllövőlista élén

A Fradi húszéves horvát csatára a bajnokságban nem számít stabil kezdőnek, de Szerhij Rebrov a MOL Magyar Kupában rendszeresen lehetőséget ad a fiatal támadónak, így próbálja beépíteni a játékost. Baturina él a bizalommal, hiszen hét góljával jelen pillanatban ő vezeti a MOL Magyar Kupa góllövőlistáját.

Baturina hét gólja közül ez volt a kedvenc 

Kredit: Fradi.hu/Facebook 

“Természetesen boldog vagyok, hogy a gőljaimmal segíthetem a csapatot, és nem azon aggódom, hogy a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapok. Fiatal vagyok, megbecsülök minden pályán töltött percet, és őszintén szólva minden gólomnak ugyanúgy örülök, akár a bajnokságban, akár a MOL Magyar Kupában születik.”

“Az első célom az, hogy amikor pályára lépek, mindig jó teljesítményt nyújtsak. Nincs nehéz dolgom, mert egy olyan edző irányítása alatt dolgozhatok, aki világklasszis csatár volt, így igyekszem minél többet tanulni Rebrovtól.”

“Hogy melyik a kedvenc gólom a kupasorozatból? Ahogy mondtam, számomra minden gól ugyanolyan fontos és kedves, de ha muszáj egyet választanom, akkor a dorogi találatomat mondom. Nem az esztétikája miatt, hanem azért, mert olyan nehéz talajon játszottunk, hogy sokszor állva maradni sem volt könnyű, nemhogy a kapu elé érve még koncentrálni is” - mondta széles mosollyal Baturina.

Jön a MOL Fehérvár elleni rangadó

Néhány héttel azután, hogy a bajnokságban is összecsapott a MOL Fehérvárral, a Ferencváros a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is találkozik a Vidivel. A bajnokit meglehetősen simán nyerte meg a Fradi, amely utcahosszal vezeti az NBI-et, de Baturina szerint egészen más mérkőzésre van kilátás a kupában.

A csatár szerint a Fradi az esélyes 

Kredit Fradi.hu/Facebook

“Nem szeretnék álszerénynek tűnni, a Ferencváros a párharc esélyese, de óvatosnak kell lennünk. Ellenfelünk edzőt váltott, ráadásul számukra élet-halál kérdés az összecsapás, hiszen reálisan nézve a bajnokságban már kevés esélyük van a győzelemre. A bajnokin nem kaptam szerepet, de kívülről úgy láttam, jól kézben tartjuk az összecsapást, de egy kupameccs mindig más.”

“Amikor nem a pontokért, hanem a továbbjutásért megy a harc, mindig sokkal feszültebb a hangulat. A kupában nincs javítási lehetőség, így egy-egy gólnak is óriási jelentősége lehet egy meccsen belül, ezért fejben és fizikailag is nehéz összecsapásra számítok.”

A játékos hozzátette, a Ferencváros futballistáinak többféle meccshelyzetben is helyt kellett állniuk az idei szezonban, ami azért volt hasznos, mert a csapat képes jól reagálni. “A bajnokságban a Fradi mindenki ellen dominál, a nehézség a tömörülő ellenfelekkel szemben az, hogy meg kell találni az üres területeket. A Bajnokok Ligájában a fegyelmezett védekezés, illetve a gyors kontrák kerültek előtérbe, ami egészen más típusú játék, de ebben is megmutattuk, hogy képesek vagyunk hatékonyak lenni.”

A bajnokságban könnyedén nyert a Fradi, és utcahosszal vezet a Vidi előtt

Kredit: Fradi.hu/Facebook

“Hogy a MOL Fehérvár elleni mérkőzés milyen lesz, azt most még lehetetlen megmondani. Mi továbbjutásra készülünk, meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk a legjobb csapat Magyarországon. Ha pedig lehetőséget kapok Rebrovtól, meg fogom próbálni tovább növelni a góljaim számát a MOL Magyar Kupában” - zárta a gondolatait a játékos.

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőinek rangadóját február 24-én, szerdán 17:30-kor rendezik, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti. A párosítások és időpontok itt találhatók

Hirdetés