Úgy tűnik, nézők előtt rendezik a Magyar Kupa-döntőt

2021. április 30.

A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy készül, hogy a MOL Magyar Kupa hétfői döntőjében már lehetnek nézők a Puskás Aréna lelátóján. Ehhez az kell, hogy a döntőig hátralevő napokban beoltsák azt a nagyjából 100 ezer embert, akikkel együtt már meglesz a négymillió beoltott, így szigorú biztonsági előírások mellett nyithatnak a stadionok is.  

Hirdetés

"Úgy készülünk, hogy nézők előtt lehet megrendezni a 2021-es MOL Magyar Kupa döntőjét jövő héten hétfőn a Puskás Ferenc Arénában. Ehhez arra van szükség, hogy a négymillió beoltott megléte után kihirdessék az intézkedések módosítását, amelyek lehetővé teszik a szurkolók örömteli visszatérését. A klubokat korábban tájékoztattuk erről, és úgy tudjuk, a hétvégi mérkőzéseken a csapatok is erre készülnek, a szabályok betartása mellett" - mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A Magyar Kupa fináléjában a 11. diadaláért hajtó Újpest FC és a harmadik győzelmére készülő MOL Fehérvár FC csap össze 20 órától. A győztes a következő idényben indulhat a debütáló Konferencia Ligában. A magyar kormány korábbi bejelentése szerint négymillió beoltott után látogathatóak lesznek a sportrendezvények azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A csütörtök reggeli adatok szerint eddig 3 870 222 ember kapta meg az első dózist.

 
Hirdetés