Szabicsék beírnák magukat a Vidi aranykönyvébe

2021. április 29.

Szabics Imre sportemberként minden mérkőzésen nyerni akar, és tudja, hogy a MOL Fehérvár játékosai is ugyanígy vannak ezzel. A fiatal szakember szerint egy kupadöntőben csak a kezdő sípszóig számít bárki is esélyesnek, és bízik benne, hogy a játékosai sem azzal foglalkoznak majd, hogy milyen jól ment nekik a bajnokságban az Újpest ellen.  

Hirdetés

A kupadöntőre készülő MOL Fehérvár a bajnokságban elszenvedte első vereségét Szabics Imre irányítása alatt. A Fradi elleni fehérvári vereség a bajnokságban is nehéz helyzetbe sodorta a Vidit, hiszen két fordulóval a bajnokság vége előtt három pontra csökkent a MOL Fehérvár előnye a negyedik helyezett Paks előtt, azaz az európai kupaindulás került veszélybe a szezon előtt a bajnoki címet célként kitűző klubnál. 

A Vidinek persze még bőven van esélye kiharcolni az európai kupaszereplést, és nem is csak a bajnokságban, hiszen jövő hétfőn kupadöntőt vív a csapat. Szabics Imre azonban nem súlyoz a célok között, minden meccset meg akar nyerni a csapatával. 

Egy hónapja sem edzi a Vidit, de máris kupadöntőt játszik a csapatával Szabics Imi 

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook

“Rendkívül fontos lesz az MTK elleni, szerdai mérkőzés is, és ahogy mondtam, lépésről lépésre haladunk, mindig a következő meccsel foglalkozunk. Őszintén szólva fájt ugyan a Fradi elleni vereség, de a játékosaim teljesítményére nem lehetett panaszom, mindent megtettek a fiúk, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de nem tehetek szemrehányást a játékosoknak” - mondta Szabics Imre a molkupa.hu-nak. 

Beírni a neveket a történelemkönyvbe 

A MOL Fehérvár Szabics Imre érkezése óta szépen elkapta a fonalat, a legutóbbi fordulóig veretlenül menetelt a magyar bajnokságban, a MOL Magyar Kupában pedig bejutott a döntőbe az MTK idegenbeli legyőzésével. Arra voltunk kíváncsiak, Szabics nem tart-e attól, hogy a lendületet megtörte az első vereség. 

“Ellenkezőleg! Azt gondolom, a vereségekből tanulni kell, és építkezni kell belőlük. Főleg egy ilyenből, amikor a játékkal nem volt gond, a statisztikák is mind azt mutatták, hogy csapatként jól dolgoztunk a meccsen. Semmi oka nem lenne a játékosoknak megkérdőjelezni saját teljesítményüket, így attól sem tartok, hogy elveszítjük a lendületünket” - szögezte le Szabics. 

“Még az ismerkedési fázisban vagyunk a csapattal, de azt már most biztosan állíthatom, hogy a kupadöntőre semmiféle hatással nem lesz a Fradi elleni vereség. Mindenki ugyanolyan elszánt, hogy beírja a nevét a MOL Fehérvár, illetve a magyar labdarúgás történelemkönyvébe azzal, hogy megnyeri a MOL Magyar Kupát.” 

Cél a fehérvári aranykönyv!

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook

“Élesek leszünk, és győzni akarunk. Nem keresünk kifogásokat, nem fogjuk azt mantrázni, hogy kevés az idő, szűk a keret, sok a sérülés, nincsenek nézők és még pandémia is van. Ezek csak kibúvók, nem érdekelnek. A munkában hiszek, és abban, hogy kollektív akarattal kell megpróbálnunk a legtöbbet kihozni magunkból.” 

A döntőnek soha nincs esélyese 

Szabics elmondta, nemcsak azért lehetetlen megmondani, mi történik majd a MOL Magyar Kupa döntőjében, mert mindkét érdekelt csapatnak lesznek még addig mérkőzései, hanem azért is, mert a finálék mindig 50-50-es meccsek. 

“Azok a szempontok, amik alapján a sajtó, vagy a szurkolók esélyesnek kiáltanak ki egy csapatot, pontosan a kezdő sípszóig számítanak bármit is. Onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy alakultak a két csapat hetekkel, hónapokkal korábban lejátszott meccsei, csak az számít, ki élesebb, és ki akarja jobban a győzelmet. A MOL Fehérvár játékosai, ebben biztos vagyok, nagyon fogják akarni, és a stábbal azon leszünk, hogy az élességgel se legyen gond.” 

“Sportemberek vagyunk, a dicsőségért hajtunk! A kupagyőztes beírja magát a magyar futball történelemkönyvébe, és ahogy játékosként én magam is, úgy a Vidi egész kerete is ezt tűzte ki célul.” 

Szabics Imre szerint minden döntő 50-50-es 

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook

“Nagyon nincs miért esélyeket latolgatni, hiszen még egy bajnoki forduló is lesz a döntőig, és azt sem tudhatjuk, kikre számíthatnak majd az edzők a döntőn. Ami pedig a bajnokikat illeti, bízom benne, hogy a játékosaim nem azon gondolkodnak majd, milyen jól ment nekik idén az Újpest ellen, hanem a meccsre koncentrálnak” - tette hozzá nevetve. 

Szabics elmondta, a Fradi elleni vereség nem törte meg a csapatát, és a stábjával nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megmaradjon a Vidi lendülete, ami az új szakmai team érkezése óta repítette a csapatot. Ugyanakkor az sem kérdés, hogy a kupadöntőnek óriási tétje van, kivált a Vidi számára. 

Megmenteni a szezont 

Összességében nem vitás, hogy a MOL Fehérvár csalódást keltő szezont fut, a bajnoki címet megcélzó csapatnak a dobogóért is harcolnia kell az utolsó fordulóig, ezért különös jelentőséggel bír a MOL Magyar Kupa. A Vidinél minden évben elvárás, hogy trófeát nyerjen, erre pedig már csak a kupában van esélye, arról nem is beszélve, hogy a kupadöntőn a nemzetközi kupaszereplését is bebiztosíthatja a fehérvári csapat. 

“Igen, a tét hatalmas, de ugyanezt gondolnám akkor is, ha a Vidi lenne a bajnok. A kupadöntőnek nem a bajnoki szereplés ad rangot, önmagában is rendkívül fontos, nekünk pedig minden pozitív impulzusra szükségünk van. A bajnokság nem úgy sikerült, ahogy a csapat tervezte, és nagy lökést adhatna a közös munka folytatásának, ha sikerülne megnyernünk a Magyar Kupát.” 

Nem számít, a bajnokságban hogy ment az Újpest ellen 

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook

Szabics korábbi beszélgetéseinknél is hangsúlyozta, amit idén elér a MOL Fehérvár, arra úgy tekint, mint hasznos pluszra a következő időszakhoz, hiszen hosszú távra tervez a csapattal. “Egy edző munkája 5-6 hét után kezd látszani, ennyi idő minimum kell ahhoz, hogy azt mondhassam, ez már az én csapatom. Ezért mondom azt, hogy örülök a csapat játékának, és hogy a fiúk vevők a gondolatainkra, de ennek elsősorban a következő szezonban tudjuk majd learatni a gyümölcsét.”

Hirdetés