Országjáró túrára indul az MK mezőnye

2022. október 07.

A bajnoki menet közepette nagyon nem mindegy, mennyit kell utazniuk a csapatoknak az október 18-19-én esedékes kupafordulóban, és a helyzet úgy áll, hogy hiába lehetett volna nagyon is pénztárcabarát sorsolás, hiszen mindenkihez van kifejezetten közel egy potenciális ellenfél, a mezőny nagy része leutazza a lábát a 4. fordulóban. A Lokinál halkan kuncognak. 

Hirdetés

Azon el lehet vitatkozni, mennyire szerencsés egyik vagy másik csapat sorsolása, arról azonban felesleges, hogy ha az utazásokat nézzük, néhány kivételtől eltekintve a 16 párharc vendégcsapatai rongyosra fogják utazni a lábukat a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Kiválasztott cikk: Keményen beindul az osztályharc a 4. fordulóban

Kezdjük a kivételekkel, sőt egyből egy olyan csapattal, amely kaján mosollyal figyelheti az országot átszelő vetélytársakat: a DVSC a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában városi derbit játszik, és a DEAC sporttelepe nem egészen 2 km-re van a Lokiétól. Egy bemelegítő kocogás az egész, és elnézve a mezőny többi tagját, a Puskás Akadémiánál sem lehetnek szomorúak, hiszen az alig 40 km-re lévő megyeszékhelyre kell csak átbuszozniuk. Tulajdonképpen ebbe a csoportba sorolhatjuk a Ferencvárost is, amely 60 km-t utazik majd Iváncsára. Ez sem tűnik soknak.

Akik a nyakukba veszik az országot

A fenti három NBI-es csapathoz képest a többi első osztályúnak már jóval komolyabb utazások jutottak, közülök is a kiemelkedik a Kisvárda és a ZTE, akik közel ugyanannyit, bő 450 km-t lesznek kénytelenek megtenni a Mosonmagyaróvár, illetve a Kazincbarcika stadionjáig.

Nem sokkal marad le tőlük a Békéscsaba, amely szintén átszeli az országot a 410 km-re fekvő Nagykanizsáig. Érdekes, hogy míg a Mosonmagyaróvár-Kisvárda párharc résztvevői a szlovák és az ukrán határ közti távolságot tudják le, addig a Békéscsaba a román határ mentéről ruccan át az osztrák határhoz. Ez a két csapat gyakorlatilag keresztben átszeli az egész országot.

Kiválasztott cikk: 2. forduló: Akik a nyakukba veszik az országot

Több, mint 200 km-es utazás vár a Monorra Nagyatádig, a Vasasra Nyíregyházáig, a Szeged-Csanádra Budafokig, a Honvédra Szombathelyig és a Kecskemétre Győrig, ami szintén nem mondható rövidnek, sőt ahogy fent is említettük, összesen három csapat utazik 100 km-nél kevesebbet.

Lehetett volna...

A sorsolás vakszerencse dolga, ám ezúttal az is bizonyítja, hogy egyszerű pechről van szó az utazások tekintetében, hogy össze lehetett volna sorsolni olyan párosításokat is, ahol senki nem utazik 100 km-nél többet, mert mindenkihez van kifejezetten közel másik csapat a legjobb 32 között. Egy Nyíregyháza-Kisvárda, Haladás-Ajka, Mosonmagyaróvár-Győr, Nagykanizsa-ZTE, Békéscsaba-Szeged, no meg a budapesti csapatok is megúszhatták volna, ha a sorsolás a kegyeibe fogadja őket. Ehelyett így néz most ki az utazási sorrend:

Credobus Mosonmagyaróvár (NB II)-Kisvárda Master Good - 467 km
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)-ZTE FC - 458 km 
FC Nagykanizsa (NB III)-Békéscsaba 1912 Előre (NB II) - 410 km 
Nagyatádi FC (megyei I.)-Monor (NB III) - 270 km 
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Vasas FC - 232 km 
Budafoki MTE (NB II) - Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) - 226 km
Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd - 221 km 
ETO FC Győr (NB II)-Kecskeméti TE - 206 km 
BTE Felsőzsolca (megyei I.)-MTK Budapest (NB II) - 183 km 
Nyergesújfalu SE (megyei I.)-Mezőkövesd Zsóry FC  180 km
FC Ajka (NB II)-Újpest FC - 150 km 
ESMTK (NB III)-BFC Siófok (NB II) - 121 km 
Balatonfüred (NB III)-Paksi FC - 120 km
Iváncsa KSE (NB III)-Ferencvárosi TC - 60 km 
MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC (M4 Sport) - 40 km 
DEAC (NB III)-Debreceni VSC - 1,8 km

Hirdetés