Oenning: Megérdemeltük, sokat tettünk érte

2021. május 04.

Michael Oenning rendkívül boldogan, Szabics Imre sportszerűen nyilatkozott a MOL Magyar Kupa döntője után, amit drámai meccsen, hosszabbításban nyert meg az Újpest. A lilákat irányító német szakember elmondta, érkezése után egyből közölte, hogy meg akarja nyerni a kupát, de a játékosai először nem hittek neki. A Nemzeti Sport Online sajtótájékoztatóról szóló tudósításából szemezgetünk. 

Hirdetés

A döntő utáni sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport Online tudósítása szerint Michael Oenning érthetően boldogan nyilatkozott, az Újpest edzője - akinek ez már a második Magyar Kupa-döntője volt, hiszen korábban a Vasast irányítva is bejutott a fináléba, ám akkor kikapott a csapatával a Fraditól - arra is kitért, hogy erős hete van a liláknak, hiszen a legutóbbi fordulóban kiharcolták a bennmaradást az NBI-ben, hétfőn pedig kupagyőztesek lettek.

Kiválasztott cikk: Drámai döntő után kupagyőztes az Újpest

„Nagyszerű nap ez az Újpestnek, hiszen újra átérezhettük, milyen, amikor a szurkolóink a lelátóról támogatnak minket" - mondta a német szakember az NSO tudósítása szerint. "Nagy szükségünk volt rá! Ott, ahol nincsenek szurkolók, ott igazából labdarúgás sincs. Nagyon jól koncentrált, jól szervezett játékot mutattunk be. Eleinte inkább visszaálltunk, elemeztük az ellenfelünket, kerestük a gyenge pontjait. Nem voltunk idegesek, inkább óvatosak. Aztán egyre harapósabbak lettünk, és az ellenfelünk percről percre érezhette, ma nem lesz minket olyan könnyű legyőzni. A kilencven perc nem hozott döntést, de a két piros lap és a hosszabbításban szerzett gólunk megpecsételte a Fehérvár sorsát: kilenc játékossal nem volt esélyük, hogy legyűrjenek bennünket. Megérdemelten nyertük meg a kupát, nagyon sokat tettünk érte.”

A két edző a döntő előtt - 

Kredit: MLSZ 

„Amikor megérkeztem az Újpesthez, nyíltan kijelentettem, hogy meg akarom nyerni a Magyar Kupát. Jó volt egyből úgy kezdeni a munkát, hogy a korábbi tapasztalataimra támaszkodva azt magyaráztam a játékosoknak, higgyék el, van benne ráció. Ők akkor még nem bíztak ebben. Miután sikerült megtartani az NB I-es tagságot, a Puskás Arénában elért kupagyőzelem csodálatos lezárása az idényünknek.”

Az Újpest 2018 után hódította el újra a trófeát, összességében pedig 11. alkalommal diadalmaskodott. Sikerével az Újpest indulhat a Konferencia Liga első kiírásában.

Szabics Imre sportszerű, mint mindig

„Csalódottak vagyunk, hiszen meg szerettük volna nyerni a kupát" - idézi a MOL Fehérvár edzőjét a Nemzeti Sport Online cikke. "Az első félidőben domináltunk, rendben volt a játékunk, az Újpest mélyen védekezett. Miután a második félidőben nem találtuk meg a jó helyeket, nem találtunk igazán megoldást, görcsössé váltunk, eközben pedig az Újpest egyre inkább belejött a játékba."

Szabics Imre nem tudta trófeával zárni első fehérvári idényét 

Kredit: MOL Fehérvár FC 


“A mai mérkőzés után van hiányérzetem, sokat kell még dolgozni annak érdekében, hogy ilyen kiélezett helyzetben megtaláljuk a megoldásokat egy mélyen védekező ellenféllel szemben. Rus kiállítása után, a hosszabbítás előtti szünetben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy Kisvárdán hasonló helyzetben voltunk, és az átszervezésekkel mindent megpróbáltunk, hogy mérkőzésben maradjunk. Meg kell emésztenünk ezt a vereséget. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy csak magunkban keressük a hibát. Ha győzünk, tisztelettel tesszük, ha veszítünk, büszkén. Végül jó éjszakát kívántam nekik.”

Hirdetés