Nem méri Ronaldinhóéhoz a gólját az egykori sztárjátékos

2021. február 03.

Nyereményjátékra hívtuk olvasóinkat, hogy szavazzák meg az általunk legyűjtött tíz gól közül a MOL Magyar Kupa főtábláján esett legszebb találatot. A mándoki Erős Gábor gólja tényleg nem mindennapi, de a szerzője nem ünnepelte túl a gólt. Erős Gáborral beszélgettünk. 

Hirdetés

Ha valaki látta Erős Gábor gólját, az minden bizonnyal akkor is sejtette, hogy nem akármilyen játékos szerezte a találatot, ha nem ismerte fel a felvételen az egykor több NBI-es klubban is megforduló középpályást. A megyei osztályban szereplő Mándok játékosa nemcsak a Fradiban, a Honvédban és a Győrben játszott az NBI-ben, de Görögországban és Bulgáriában is légióskodott.

“Nem jutott eszembe Ronaldinho gólja” - mondta nevetve Erős, amikor a molkupa.hu utólérte a MOL Magyar Kupa főtábláján esett gólokból szervezett szavazás győztesét. Az első kérdésünk csak félig volt vicc, hiszen a brazil válogatott modern történetének egyik legnagyszerűbb gólja több szempontból is hasonlított Erős Mezőkövesd elleni találatára, de az egykori remek középpályás gyorsan lehűtött minket.

“Ronaldinho lövése majdnem az oldalvonal mellől jött, és pont az volt benne a zseniális, hogy a kapus, ha jól emlékszem, David Seaman beadásra számított. Nem mondom, mutatós lövésből született az én gólom is, de a Ronaldinhós összehasonlítást mosolyogva fogadom” - mondta vidáman Erős.

Nem ünnepelte túl

Arra a kérdésre, hogy miért nem ünnepelte meg jó alaposan a káprázatos gólt, a játékos elmondta, hogy soha nem volt az a tombolva ünneplős fajta, ráadásul a meccs sem úgy állt, hogy nagy ünneplést kellett volna csapni utána. “0-3 volt az első félidő, ez a gól pedig a második félidő elején született. Elég furcsán is nézett volna ki, ha negyven évesen letépem a mezem, és körbefutom a pályát 1-3-nál.”

Kiválasztott cikk: Neked melyik a kedvenc gólod a MOL MK főtáblájáról?

A főtábla első fordulójában rendezett Mándok-Mezőkövesd mérkőzést végül 8-1-re nyerte meg az első osztályban szereplő csapat, azaz a megyei osztályban szereplő kiscsapat nem igazán tudta megnehezíteni a kövesdiek dolgát.

“Mi nem a Mezőkövesdhez akarjuk mérni magunkat, de azért úgy gondolom, sok fiatal játékosnak jó lehetőség volt a mérkőzés, hogy megtapasztalják, milyen ritmusban játszik egy NBI-es csapat. Számomra különösen fontos volt egyébként a meccs, mert számos kedves ismerős mellett egy régi barátommal, Cseri Tomival is találkozhattam” - mondta a Mezőkövesd válogatott középpályásáról Erős.

“A kupasorozat szerintem arról szól, hogy a kiscsapatok is megmutathatják magukat a legjobbak ellen. Ez akkor is fontos, ha végül nem borul a papírforma, de egészen másképp készülnek a fiatalok egy Magyar Kupa-meccsre, ahol egy NBI-es csapat az ellenfél, mint egy sima bajnokira. És ez így van a világ minden táján, mert szerintem minden kupasorozat ilyen.”

Nekünk akkor is ronaldinhósnak tűnik 

Kredit: Youtube.com

“Arról, hogy mit jelent a játékosoknak a MOL Magyar Kupa, szerintem az mond a legtöbbet, hogy meg sem beszéltük a dolgot, mégis úgy alakult, hogy több játékostársammal együtt néztük a sorsolást. Már akkor arról beszélgettünk, hogy reméljük, egy neves csapatot sodor az utunkba a szerencse, és őszintén örültünk neki, hogy egy első osztályú, ráadásul tavaly a kupában döntőt játszó csapattal mérhettük össze a tudásunkat” - zárta a gondolatait a főtábla eddigi legszebb gólját szerző játékos. 
 

Hirdetés