Napokig nem jött álom a kanizsai szemekre

2022. február 17.

Gombos Zsolt nagyszerűen felkészítette a csapatát az egy osztállyal felettük szereplő ellenfél játékából, és a Nagykanizsa alaposan meg is nehezítette az ETO FC dolgát, ám a hajrában végül a győriek kerekedtek felül. A kanizsai szakember elmondta, olyan közel volt a bravúr, hogy sokan szinte belebetegedtek a kiesésbe, és csak jó néhány nappal később esett le nekik, milyen szép bravúr volt a szereplésük így is.  

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa ötödik fordulójának legizgalmasabb mérkőzését az NBIII-as Nagykanizsa otthonában játszották. A kanizsaiak a másodosztály élmezőnyében szereplő ETO FC-t fogadták, és bár végül kiestek, óriási harcra kényszerítették az egy osztállyal felettük játszó győrieket.

Kiválasztott cikk: Közel volt a csodához a hősies Nagykanizsa

A Nagykanizsa megszerezte a vezetést, azonban gyorsan emberhátrányba került, és úgy tűnt, ezzel oda a bravúr esélye. A harmadosztályú kiscsapat azonban nem adta fel a győriek egyenlítése után sem, és emberhátrányban szerezte vissza a vezetést. Már az utolsó tíz percben jártak a csapatok, amikor az ETO (a mindössze 19 éves Farkas Balázs mesterhármasával) megfordította a meccset, és kiejtette a kanizsaiakat.

“Borzasztóan éreztük magunkat a lefújás pillanatában, sőt azt kell mondjam, sokunknak szüksége volt néhány napra, hogy magunk mögött hagyjuk a kiesés emlékét” - mondta a molkupa.hu-nak Gombos Zsolt, a hősiesen harcoló Nagykanizsa vezetőedzője.

Minden összeállt a bravúrhoz

Az NBIII-as csapatok számára (három is volt belőlük a nyolcaddöntőben) a kupameccsekkel indult a 2022-es futballév, azaz a harmadosztályú csapatok hideg lábakkal várták az 5. fordulót. Gombos elmondta, rendkívül alaposan felkészültek a győriek játékára, de az utolsó pillanatban gellert kapott a tökéletes haditerv.

Lőrincz Bence az első kanizsai gólt stukkolja az ETO hálójába

Kredit: Zalai hírlap/Szakony Attila

“Hasznos külső segítséget kaptunk, és így alaposan fel tudtuk térképezni az ETO-t. Gyenge pontjuk persze nem igazán van, de a játékstílusukra fel tudtunk készülni, és nem véletlen, hogy csupa másodosztályú csapattal kötöttünk le barátságos meccseket. Tudatosan, koncentráltan készültünk, ám januárban beütött a ménkű: egymás után betegedtek le a játékosaim, a hónap közepétől kedve alig tudtam edzést tartani, mert 12 játékosom hiányzott.”

“Ennek ellenére a mérkőzésen hibátlanul tették a dolgukat a fiúk, de sajnos én már menet közben tudtam, hogy fizikailag nem fogjuk bírni a végét. Reménykedtem benne, hogy csodát tudunk tenni, de reálisan nézve lehetett sejteni, hogy a 90 perc sok lesz, pláne emberhátrányban” - mondta bánatosan Gombos.

A végén szakadtak meg a kanizsai szívek

A hősiesen küzdő Nagykanizsa végül a 84. percig bírta a győriek nyomását, ekkor egyenlített Farkas, aki aztán a továbbjutást érő gólt is megszerezte három perccel később. A kanizsai vezetőedző elmondta, a hajrában már érezte, hogy bajban vannak.

“Két felnőtt játékosom volt a kispadon, és az emberhátrány egyébként is sokat kivett a csapatból. Végül be kellett cserélnem egy 17 éves fiatalt is, holott hiába tehetségesek ezek a srácok, nekik nemhogy egy NBII-es ellenfél, de még a felnőtt szint is nagy ugrás. Hozzá kell tennünk azt is, hogy a hajrában már nyomasztó volt az ETO fölénye, két érvénytelenített gólt is szereztek, mire összejött az egyenlítés.”

Gombos elmondta, hiába van meg a mensége a csapatának, az elveszített nyolcaddöntő után nem jött álom a szemére. “Büszke vagyok a fiúkra, nagyot küzdöttek, de biztosan nem csak én forgolódtam álmatlanul a meccs után. Nagyon közel voltunk egy fantasztikus bravúrhoz, ezt az ember a gyomrában érzi, és ilyenkor hiába mondogatja magának, hogy már ez is nagy eredmény volt.”

“Kellett néhány nap, de túltettük magunkat a dolgon, és már nem arra gondolok, hogy milyen közel volt a bravúr, hanem arra, hogy okosan, szervezetten és nagy szívvel harcolt a csapatom. Nem összeestünk, nem csináltunk semmit rosszul, egyszerűen a lábak nem bírták végig, ám erre megvan a magyarázat.”

Kiválasztott cikk: Nagykanizsán a csapat fele munka mellett focizik

A kanizsai szakember szerint lehet építkezni a nagyszerű meccsre, a télen egyébként is alaposan átalakított csapat nagyon is komoly célokért küzdhet tavasszal.

“A célom, hogy az 5-6. helyre odaérjünk. Nem lesz könnyű, de én érzem az erőt a társaságban, és bár már nem téma a kupakiesés, biztos vagyok benne, hogy én magam fogom felhozni az ETO elleni meccset, ha egy nehéz helyzetben kell megmutatniuk a fiúknak, hogy nincs lehetetlen” - zárta a gondolatait Gombos. 

(Címlapkép: Zalai hírlap/Szakony Attila)

Hirdetés