Megyei csapat verte ki az egykori kupagyőztest

2022. szeptember 18.

A Nyergesújfalu szállította a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának legnagyobb meglepetését, a Komárom-Esztergom megyei első osztályú csapat a tavaly még másodosztályú, egykori kupagyőztes Szolnokot ejtette ki. Megszenvedett alacsonyabb osztályú ellenfelével a Paks, a Debrecen, a MOL Fehérvár, a Haladás, sőt még a címvédő Ferencváros is. 

Hirdetés

Nem mondható, hogy az esélyesek parádéját hozta a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának második játéknapja. Bár sikerült kicsikarniuk a továbbjutást, egyik első osztályú csapat sem volt igazán meggyőző (a BLASZ-ban szereplő Issimót 8-0-ra verő MTK kivételéve), és ez szinte mindegyik olyan csapatra igaz volt, ami alacsonyabb osztályú ellenféllel találkozott. A Kecskemét és a MOL Fehérvár ugyan három góllal nyertek, de az NBI-ben nagyszerűen szereplő lilák győzelme is a hajrában lett magabiztos a Tiszakécske ellen, a Vidi pedig kétszer is hátrányba került a harmadosztályú III. Kerülettel szemben. 

Nem volt egy sétagalopp, de végül lebírta a III. Kerületet a MOL Fehérvár FC, amely bejutott a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupa-ban. Hajrá, Vidi!

Posted by MOL csapat on Sunday, September 18, 2022

A Pécs is kiegyenlített meccset játszott a tavalyi döntős Pakssal, ahogy a DVSC Dabason, mindkét NBI-es csapat 1-0-ra tudott csak győzni, és a Fradi is csak a hajrában tudta megszerezni a második gólját a harmadosztályú Bicske otthonában. A Haladás is két góllal nyert az NBIII-as Putnok otthonában, de a szünetben még 2-2-re álltak a felek. 

A legnagyobb meglepetést a tavaly még másodosztályú, egykori kupagyőztes Szolnok okozta: a jelenleg az NBIII-ban is a középmezőnyben álló szolnokiak a Komárom-Esztergom megyei első osztályban szereplő Nyergesújfalu otthonában kaptak ki 1-0-ra. A szolnokiakkal a mérkőzés előtt beszélgettünk, a csapat szakvezetője már akkor kongatta a vészharangokat. 

Kiválasztott cikk: Nehéz helyzettel küzd az egykori kupagyőztes

Címlapkép: Nyergesújfalu SE/Facebook

MOL Magyar Kupa, 3. forduló, a legjobb 32 közé kerülésért: 

09.18., 13h: 
Pécsi MFC (NB II)-Paksi FC 0-1 (0-0) 
09.18., 15h:
Dabas FC (NB III)-Debreceni VSC 0-1 (0-1)
Tiszakécskei LC (NB II)-Kecskeméti TE 0-3 (0-0)
III. Kerületi TVE (NB III)-MOL Fehérvár FC 2-5 (1-1)
Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar I.)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) 0-2 (0-0)
Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom I.)–Szolnoki MÁV FC (NB III) 1-0 (0-0)
Putnok FC (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB II) 2-4 (2-2)
09.18., 16h:
Bicskei TC (NB III)-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
09.18., 18h:
XV. Kerületi Issimo SE (BLSZ I.)–MTK Budapest (NB II) 0-8 (0-4)

Az első játéknap mérkőzései: 

Kiválasztott cikk: Három óriásölő jutott tovább az első játéknapon
Hirdetés