Lecserélte a szakmai stábját a ZTE

2023. április 24.

Tizenkilencre lapot húznak a ZTE-nél: az egyre romló eredmények miatt a klub lecserélte teljes szakmai vezetését, Ricardo Moniz vezetőedző távozik, Dragóner Attila sportigazgató pedig más poszton, de marad Zalaegerszegen. A kupadöntő és öt bajnoki van hátra a futballszezonból. 

Hirdetés

“Szögletnél sose cserélj” - hangzik az örökérvényú futballbölcsesség, a ZTE-nél mégis hasonló lépésre szánták el magukat. A klub vezetősége úgy döntött, egy héttel a kupadöntő - és öt fordulóval a magyar bajnokság - zárása előtt lecseréli a szakvezetést. Ahogy az egerszegiek szűkszavű közleményéből kiderül, Ricardo Moniz vezetőedző távozik a csapattól, Dragóner Attila sportigazgató pedig más minőségben folytatja a munkát a klubnál. A két szakember pótlásáról egyelőre nem született döntés. 

Ricardo Moniznak köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Posted by ZTE FC Zalaegerszeg on Monday, April 24, 2023

Ricardo Moniz egy nagyon fiatal, sok magyar tehetséggel rohamozó csapatot rakott össze Zalaegerszegen, és bár az ősz kiválóan sikerült, tavasszal szinte csak a MOL Magyar Kupában tudott jól szerepelni a Zete. A bajnokságban egyre romló eredmények miatt a klub a kiesés szélén táncol, mégis szokatlanul bátor döntés egy ilyen pillanatban edzőt - és sportvezetőt - váltani. A szakemberrel néhány héttel ezelőtt, még az elődöntők előtt beszélgettünk: 

Kiválasztott cikk: A kupa dicsőség, nemcsak egy kapu Európába

A bejelentés elsősorban azért komoly meglepetés, mert a következő napokban a ZTE az egész szezonját meghatározó mérkőzésekre készül. Hétvégén a Mezőkövesd ellen a bennmaradás felé léphet nagyot a csapat, jövő szerdán pedig következik a másodosztályú Budafok elleni kupadöntő. 

Hirdetés