Kupadöntő 18+1 visszatérő játékossal

2024. május 08.

Kilenc-kilenc játékos van a Fradi és a Paks keretében, akik a két évvel ezelőtti kupadöntőn is pályára léptek, a +1 pedig nem más, mint Vécsei Bálint, aki két évvel ezelőtt a Ferencváros, idén május 15-én pedig a Paks színeiben futhat ki a Puskás Aréna pályájára.  

Hirdetés

A futballban két év szinte örökkévalóság, két teljes szezon alatt rengeteg dolog történik egy csapattal. Ehhez képest a Paksi FC és a Ferencváros két évvel ezelőtti kupadöntőjére igencsak sokan emlékezhetnek a csapatokból, hiszen nem kevesebb, mint tizennyolc (+1) olyan futballista készül a MOL Magyar Kupa május 15-i fináléjára, akik két évvel ezelőtt is pályára léptek a kupadöntőben.

Kiválasztott cikk: Nem volt kérdés, kupagyőztes a Ferencváros

A +1-re nem nehéz rájönni, ki lehet: arról a Vécsei Bálintról van szó, aki 2022-ben még a Ferencvárost erősítette a fináléban, idén azonban már a paksiak játékosaként készül a kupadöntőre. A játékossal a napokban mi is beszélgettünk egyet:

Kiválasztott cikk: Vécsei szerint a Fradit is zavarba lehet hozni

Vécsei mellett vannak még többen, akiknek különösen fontos lesz a mérkőzés. A paksi legenda, Böde Dani mindent megnyert a Ferencvárossal (még az előző döntő előtt mondta a MOL Csapatnak, hogy nagyon szeretne a Pakssal is nyerni egy trófeát), és ott van Varga Barnabás is, aki tavaly a tolnaiak csapatában lett NB I-es gólkirály, idén pedig már a Ferencvárosban tart a címvédés felé (jelenleg öt góllal vezet a zalaegerszegi Mance előtt). Varga egyébként alig néhány héttel a 2022-es Paks-Fradi finálé után igazolt Paksra.

Az egyik edző is stimmel 

A játékosok komoly visszatérési aránya mellett az edzőknél is hasonló a helyzet, hiszen a Paksot már 2022-ben is Bognár György irányította, igaz, idő közben egy évet az MTK-nál is eltöltött az egykori legendás középpályás. A Ferencvárosnál azóta két váltás is történt, két évvel ezelőtt még Sztanyiszlav Csercseszov vezette győzelemre a zöld-fehéreket, hasonlóság lehet ugyanakkor, hogy a Fradi abban az évben duplázott, és erre készül Dejan Sztankovics is, aki a bajnoki címet már bezsebelte az FTC-vel.

Számos ismerős arc paksi részről 

Kredit: molkupa.hu

Persze az, hogy a játékosok közül többen is a keretben vannak, nem jelenti azt, hogy pályára is fognak lépni a döntőben. Itt van mindjárt Dibusz Dénes esete, aki ugyan vitán felül az első számú kapusa a Ferencvárosnak, ám a kupasorozatban végig Varga Ádám védte a Fradi kapuját - nem is akárhogyan! (A kapussal készült interjúnk itt olvasható) Hogy a döntőben is neki szavaz-e bizalmat Dejan Sztankovics, azt persze nem tudhatjuk, ahogy azt sem, hogy a paksi szupercsere, Böde Dániel, illetve a két évvel ezelőtti döntőben gólt is szerző Zachariassen ott lesz-e a pályán.

Íme a két csapat játékosai, akik pályára léptek (kezdőként vagy csereként) a 2022-es fináléban is:

Paks: Szélpál Norbert, Lenzsér Bence, Szabó János, Osváth Attila, Windecker József, Balogh Balázs, Haraszti Zsolt, Böde Dániel, Szabó Bálint

Ferencváros: Dibusz Dénes, Botka Endre, Samy Mmaee, Anderson Esiti, Henry Wingo, Kristoffer Zachariassen, Pászka Lóránd, Marquinhos, Stjepan Loncar

Hirdetés