Kenőék nélkül is hasít a megye II-es kiscsapat

2021. augusztus 26.

Már csak két megye II-es csapat áll a MOL Magyar Kupában, közülük a Ráckevének egyáltalán nem újdonság az óriásölés, hiszen a Pest megyei kiscsapat tavaly is a főtáblára verekedte magát. Idén megváltoztatk a körülmények a Duna partján, de a VAFC felemelt fejjel, nagy becsvággyal várja a két osztállyal felette játszó Dabas elleni második fordulót. Az elnökkel beszélgettünk. 

Hirdetés

A Ráckeve az egyik legnagyobb óriásölő a MOL Magyar Kupában. A VAFC megye II-es csapatként tavaly egészen a hatodik fordulóig menetelt, ahol a Ferencváros ejtette ki (érdekesség, hogy a meccsnek női játékvezetője volt Kiss Anikó Tünde személyében), és a megyei selejtezőket végigharcoló kiscsapat idén is érdekelt a főtábla második fordulójában. 

A főtábla második fordulóját összesen két megye II-es csapat élte meg, a Ráckeve jó szokásához híven egy magasabb osztályban játszó csapatot ejtett ki. Komoly izgalmak után a megye I-es Kalocsát verte ki egy 1-0-s győzelemmel. Pedig nincs könnyű helyzetben a klub.

“Sajnos az önkormányzat az elmúlt két évben nem támogatta a csapatunkat, ezért helyi vállalkozók adják össze a működési költségünket. Nyáron több változás is beállt Ráckevén, sajnos rutinos, egykori válogatott játékosainkat nem tudtuk tovább megtartani, így idén fiatalokkal töltöttük fel a keretet” - mondta a molkupa.hu-nak Kovács Ferenc, a klub elnöke.

Az Út a Puskásba magazin első két epizódjában az a Kenesei Krisztián volt az egyik stúdióvendég, aki a Ráckeve színeiben szerepelt, és pályára lépett többet között a Ferencváros elleni mérkőzésen is.

Átalakult a csapat

A Ráckeve elnöke elmondta, a megváltozott körülmények komoly fiatalítási hullámot indítottak el, és a csapat keretének átlagéletkora jelenleg 22-23 év, de több 17 éves fiatal is a felnőtt keret tagja.

“Tehetségben nincs hiány, gyorsak, ügyesek a fiataljaink, a rutin azonban biztosan hiányozni fog a csapatunkból, márpedig a magasabb osztályban szereplő ellenfelekkel szemben ez elengedhetetlen lenne. Nem kezdtük jól a bajnokságot, két vereséggel rajtoltunk, habár legutóbb csak óriási balszerencse miatt kaptunk ki. Hiszünk benne, hogy a Ráckeve jó csapat lesz idővel, de most türelmesnek kell lennünk.”

A Ráckeve VAFC kôzôs utánpótlás-nevelésbe kezd az MTK-val, a nagymúltú NBI-es klub közös szakmai programokkal, edzésekkel segíti a kiscsapat utánpótlását, ráadásul a ráckevei gyerekek részt vehetnek az MTK utánpótlás labdarúgó tornáin, a felnőtt csapat mérkőzésein, és akár felvételt nyerhetnek az akadémiai képzésre már az U7-es korosztálytól.

Az együttműködés az MTK-val mindkét klub számára jó üzlet  

Kredit: Ráckeve VAFC/Facebook 

“Nagy öröm számunkra az együttműködés, hiszen így egy profi csapat áll a mi utánpótlásunk mögött is. Tavaly megnyertük az U19-es bajnokságot, így kijelenthető, hogy minőségi munka folyik az utánpótlásunkba, de úgy vagyunk vele, hogy fejlődni mindig lehet és kell, ezért kötöttük a megállapodást az MTK-val” - magyarázta Kovács.

Kiscsapatként a nagyok között

A ráckeveiek előtt követendő példaként lebeg a nem is olyan régen még a VAFC-hoz hasonlóan a Pest megyei II. osztályban szereplő Dunavarsány, amely tavaly a legjobb amatőr csapatként a 32 közé jutott a MOL Magyar Kupában, így jogot szerzett az Amatőr Kupa-döntőben való részvételre, amit a Hidegkuti stadionban meg is nyert a Tarpa ellen.

Kiválasztott cikk: A Dunavarsány lett a legnagyobb törpe

“Egyelőre nem tekintünk ilyen messzire, de természetesen minden mérkőzésen győzelmi reményekkel lépünk pályára. Így lesz ez a Dabas ellen is a következő fordulóban, még ha a realitások nem is a mi továbbjutásunkat ígérik.”

Idén is csodát tenne a ráckevei csapat 

Kredit: Ráckeve VAFC/Facebook 

“Egy két osztállyal felettünk játszó, jól szervezett klub lesz az ellenfelünk. Elszántan, felemelt fejjel várjuk a Dabast, biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent kiadnak majd magukból. Az ellenfél az NBIII-ban játszik, profi csapat, mi pedig amatőrök vagyunk, de a futballban pont az a szép, hogy néha felborul a papírforma. Azon leszünk, hogy mi legyünk azok, akik felborítják” - tette hozzá bizakodva Kovács.

(Címlapkép: Blikk.hu/Varga Imre)

Hirdetés