Kastrati: Csapatként semmisítettük meg a Vidit

2021. május 05.

Az Újpest 22 éves védője, Lirim Kastrati triplán boldog a MOL Magyar Kupa döntője után: a csapat játékosaként természetesen a kupagyőzelem a legfontosabb számára, de védőként annak örül, hogy kapott gól nélkül hozták le a finálét, az pedig hab a tortán, hogy pályafutása legszebb és legfontosabb góljával ő nyerte meg a meccset a liláknak. 

Hirdetés

Arra is jó osztalékot fizettek a fogadóirodák, hogy az Újpest megnyeri a MOL Magyar Kupát a Vidi ellen, arra pedig még kevesebben számítottak, hogy a csapat huszonegy éves védője, Lirim Kastrati szerzi majd a lilák győztes gólját. A koszovói születésű játékos, aki a szezon első felében még a jobbhátvéd posztján szerepelt, Michael Oenning azonban középhátvédként számított rá tavasszal, egyetlen bajnoki gólját néhány héttel a kupadöntő előtt, a Mezőkövesd ellen szerezte.

“Nem, ez volt pályafutásom legfontosabb gólja” - válaszolta Kastrati a molkupa.hu-nak arra a kérdésre, hogy szerzett-e már ennél fontosabb gólt a pályafutása során. “És szebbet sem” - tette hozzá nevetve.

A védő a hosszabbításban szerezte a győztes gólt, alig néhány perccel azután, hogy a MOL Fehérvár sima emberhátránya kettőssé vált a brazil Alef kiállítása miatt. A gól egy furcsa támadásból született, az embernek olyan érzése volt, hogy legalább négyszer kerültek lövőhelyzetbe a lilák játékosai, de mindenki inkább továbbpasszolta a labdát, mielőtt érkezett a védő, és a 16-os vonaláról a jobb alsóba bombázta a kupagyőzelmet érő gólt.

Az Újpest vezető gólja a Vidi elleni kupadöntőben

Lirim Kastrati a hosszabbításban, a 101. percben szerzett vezetést az Újpest FC-nek a kettős emberhátrányban játszó Vidi ellen a MOL Magyar Kupa döntőjében! A kupadöntő összefoglalója 👉👉👉 https://bit.ly/3uiSNhr

Posted by M4 Sport on Monday, May 3, 2021

“Futballista vagyok, számomra mindig az a legfontosabb, hogy a csapat győzzön. De védő is vagyok, így természetesen az sem mellékes, hogy a saját feladatomat hogy oldom meg, azaz szerez-e gólt az ellenfél. Én most triplán boldog vagyok, mert nyertünk, nem kaptunk gólt, és még a győztes gólt is én szereztem” - magyarázta széles mosollyal a koszovói születésű védő.

Lassan melegedett be az Újpest

A döntő úgy kezdődött, ahogy arra számítani lehetett, az első félidőben a MOL Fehérvár volt kezdeményezőbb, az újpestiek a kapujuk elé húzódtak, és kontrákkal próbáltak veszélyeztetni.

“Egy döntőnek mindig különleges a hangulata, ráadásul hosszú idő után újra a szurkolóink előtt léphettünk pályára. Nagy nyomás volt rajtunk, ezért kellett egy kis idő, mire elkezdtünk úgy játszani, ahogy terveztük, de a második félidőre már igazi csapatként jöttünk ki” - mondta Kastrati.

A győztes gólt ünnepli a védő 

Kredit: MTI 

A szünet után valóban sokat változott a játék képe, az Újpest egyre bátrabban játszott, és több helyzetet is ki tudott alakítani az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszó MOL Fehérvár kapuja előtt.

“Az, hogy a mérkőzés elején passzívabbnak tűntünk, szerintem teljesen normális. Sajnos a bajnoki szezon nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, így azt a terhet is magunkkal cipeltük, hogy számunkra a kupadöntő kiemelt jelentőséggel bírt. Fontos volt, hogy az adrenalin ne ragadjon minket magával, mert az a cél is ott lebegett előttünk, hogy revansot vegyünk a Vidin a bajnoki meccseken elszenvedett vereségekért. Végig hittünk a győzelemben, és nem adtuk fel a harcot egy percre sem!”

Megmutattuk, kik vagyunk!

“Számunkra külön motivációt jelentett, hogy bebizonyítsuk, az Újpestnek nem ott van a helye, ahol a tabellán áll. Súlyos problémáink voltak az idény során, a koronavírus mellett több kulcsjátékos sérülése is hátráltatta a csapatot, és hiába tudtuk, hogy sokkal jobb csapat vagyunk annál, ahogy szereplünk, ezt be is kellett bizonyítanunk. A kupadöntő ezért számunkra egy lehetőség volt, hogy megmutassuk, kik vagyunk igazából” - magyarázta Kastrati.

Kupagyőztes! 

Kredit: MTI 

“Ez persze azt is jelentette, hogy komoly nyomás volt rajtunk is, hiába tekintette mindenki a Vidit az esélyesnek. Meg akartuk mutatni, hogy sokkal több van bennünk, és szerencsére végül sikerrel is jártunk. Az, hogy ezzel még az európai kupaszereplés lehetősége is együtt járt, már tényleg csak hab a tortán.”

Az újpestiek végül úgy nyerték meg a finálét, hogy a MOL Fehérvár kilenc játékossal fejezte be a mérkőzést, de a védő szerint szó sincs arról, hogy kizárólag ennek köszönhették volna a győzelmet.

“A rendes játékidőt szinte végig egyenlő létszámban játszotta le a két csapat, és a fehérváriaknak gyakorlatilag helyzetük sem volt. Csapatként semmisítettük meg őket, ami külön öröm számomra” - mondta büszkén a védő. 

Hirdetés