Jó európai sorsolást kapott a kupagyőztes Paks

2024. június 19.

A román kupagyőztes, másodosztályú Corvinul Hunedoara csapatával mérkőzik a Paks az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A sorsolás kedvező, Bognár György csapatának nem szabad, hogy gondot okozzon a román csapat, amely adminisztrációs okok miatt nem tudott feljutni a román első osztályba. 
 

Hirdetés

A keddi, nyoni sorsoláson 12 csapat volt érdekelt, így hat párt alakítottak ki. A hazai bajnokságban másodikként végző, MOL Magyar Kupa-győztes paksi együttest - öt másikkal együtt - kiemelték, amihez az is kellett, hogy ne a Fehérvár FC végezzen a magyar bajnokság dobogóján. 

Haraszti Zsolt a kupadöntőt eldöntőt találat után 

Kredit: molkupa.hu


"Nyilván nem véletlenül nyer valaki Román Kupát, pláne másodosztályú csapatként, de azt hiszem, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy ezen a párharcon tovább kell lépnünk" - mondta az M1 aktuális csatornának Haraszti Zsolt. A 32 éves középpályás kemény, fizikális meccsre számít, de meglátása szerint nem kell nagy újdonságot elővenniük, csak azt kell játszaniuk, amit eddig.

"Nem állunk meg, futunk az utolsó percig, minden ellenfélnek nekimegyünk, az pedig majd kiderül, hogy előny-e, hogy hazai pályán kezdünk" - tekintett előre a tolnaiak játékosa, aki bízik abban, megfelelő különbségű előnnyel tudnak majd elutazni a romániai visszavágóra.

A selejtező négy fordulón át tart, ezen az úton 12 csapat jut a 36-os főtáblára. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből 11 alakulat érkezik majd, 13 hely pedig a bajnokságok erősorrendje, valamint a bajnoki helyezések alapján már elkelt. Az El új lebonyolításában 36 csapat érdekelt és mindegyik nyolc mérkőzést játszik, ezt követi majd a kieséses szakasz. A döntőt Bilbaóban rendezik 2025. május 21-én. A párharcokat július 11-én és 18-án rendezik. Bognár György együttese hazai pályán kezd.

Az El első selejtezőkörének párosítása:
PAKSI FC-FC Corvinul Hunedoara (román)

Hirdetés