Az erőt adó győzelmet üldözik Békéscsabán

2021. november 14.

Nincs könnyű helyzetben a Békéscsaba az NBII-ben, de Nagy Sándor csapatkapitány szerint nem a játékkal van a baj, hanem valami apróság hiányzik, hogy végre nyerni tudjon a csapat. A MOL Magyar Kupában jól megy a viharsarkiaknak, és az 5. fordulóban is jó eséllyel futnak neki a párharcuknak, és Nagy abban bízik, ha összejön az erőt adó győzelem, megindulnak a lilák. 

Hirdetés

A Békéscsaba rendkívül gazdag kupamúlttal rendelkező csapat. Túl azon, hogy a viharsarki klub tagja a tizennyolc csapatból álló elitklubnak, ahol a kupagyőzteseket jegyzik (az 1988-as szolnoki fináléban Békéscsabai Előre Spartacus néven győzte le a Honvédot 3-2-re), további komoly eredményeket találunk a klub aranykönyvében. És nem is kell túl messzire visszamenni az időben.

Pantovic gólja a Ferencváros ellen

Nikola Pantovic megadta a kegyelemdöfést a Fradinak: a Békéscsaba kiverte a zöld-fehéreket a Magyar Kupából! 🇭🇺⚽️😲

Posted by M4 Sport on Wednesday, December 4, 2019

“Amikor 2019-ben kiejtettük a Ferencvárost, olyan volt a hangulat az öltözőben, mintha a kupadöntőt nyertük volna meg” - idézte fel büszkén a két évvel ezelőtti bravúrt a Békéscsaba csapatkapitánya, Nagy Sándor. “Azt gondolom, most is egy ilyen bravúrra lenne szüksége a csapatnak, hogy végre elkezdjen nyerni, mert sokkal több van bennünk, mint amit az eredmények mutatnak.”

Az ESMTK az egész szezon tükre volt

A Békéscsaba nem kezdte jól a bajnokságot, a rendkívül erős Merkantil Bank Ligában gyakorlatilag az első fordulóktól kezdve a kiesés ellen küzd, és jelenleg is kiesőhelyen áll. A MOL Magyar Kupa negyedik fordulója már felfele ívelő formában találta a csapatot, de az ESMTK elleni mérkőzés Nagy szerint az egész szezonjuk tükre volt.

“Az első félidőben kiválóan játszottunk, uraltuk a meccset, és magabiztosan vezettünk. A második félidőben aztán úgy jöttek ki a pályára az erzsébetiek, hogy mindent egy lapra feltéve támadni kezdtek, mi pedig kizökkentünk, és amikor 3-2-re szépítettek a hazaiak, teljesen elveszítettük a fonalat. Nem tagadom, tűzforró volt a meccs vége. Végül egy szabdarúgással lezártuk a meccset, de a szünetben senki nem számított rá, hogy a második félidőben még izgulnunk kell.”

“Ez történik velünk egész évben. Jól játszunk, sokszor uraljuk a mérkőzéseket, de valami apróság hiányzik, hol a védelem alszik be, hol a támadók nem tudják két méterről a kapuba lőni a labdát, és így sorra elúsznak a győzelmi reményeink. Pedig nagyon kellenének a győzelmek, a döntetlenekkel nem megyünk sokra, mert hiába néz ki jól, hogy négy meccse nem kaptunk ki a bajnokságban, még mindig kiesőhelyen állunk” - mondta a négy döntetlen után a viharsarkiak csapatkapitánya.

Az ilyen pillanatokból kellene több 

Kredit: Békéscsaba 1912 Előre/Facebook

“Közben túlestünk egy edzőváltáson is, és bár [Schindler] Szabi gatyába rázta a csapatot, és most már fizikailag jól bírjuk a meccseket, nagyon hiányoznak a győzelmek. Egyszerűen nem fér bele, hogy ne nyerjük meg azokat a meccseket, ahol közel állunk a győzelemhez.”

Lehet ebből még egy jó szezon

A csapatkapitány a problémák ellenére optimista, mert érzi, hogy sokkal több van a csapatban, mint ami kijön belőle. “Egy győzelem nagyon sokat jelentene, nemcsak a tabellán, hanem az öltözőben is. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk nyerni, és ha sikerül, az önbizalmunk is helyrebillen. Öt forduló van hátra a bajnokságból idén, és ha sikerülne elmozdulnunk a holtpontról, magabiztosabban vághatnánk neki a 2022-es évnek.”

“A Békéscsaba ereje mindig is a csapategységben volt. Nálunk nincsenek kiemelkedő klasszisok, aminek az a haszna, hogy a teljesítményünk nem egy-egy játékos napi formájától függ. Az agresszív, fegyelmezett játéknak kell érvényesülnie, és ha egységesek vagyunk, az eredmények jönni fognak.”

Lehet ez még egy kimondottan erős szezon is Békéscsabán

Kredit: Békéscsaba 1912 Előre/Facebook

“Messze van még a MOL Magyar Kupa következő fordulója, de például ha a Gyirmótot sikerülne kiejtenünk, az egy olyan bravúr lehetne, ami sokat segítene a fent említett egység létrejöttében. Szerintem nagyon jó a kupasorozat lebonyolítása, mert egy meccsen tényleg bármi megtörténhet. Ezt kellene meglovagolnunk, mert én továbbra is hiszem, hogy lehet ebből még jó szezon a Békéscsaba számára.” 

Hirdetés