A Zalaegerszeg az első elődöntős

2023. február 28.

A Zalaegerszeg végig jobban játszva, teljesen megérdemelten győzte le a Mezőkövesdet a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében. A kövesdiek egy jó tíz perccel egyszer egyenlíteni tudtak, ám a ZTE gyorsan visszavette a vezetést és a hajrában kiütötte ellenfelét. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-4 (0-1)
Mezőkövesd, v.: Káprály
gólszerzők: Molnár (70.), illetve Sankovic (24.), Tajti (74.), Ikoba (88.), Huszti (90.)
sárga lap: Drazic (69.), illetve Gergényi (42.), Lesjak (69.), Szendrei (78.)
   
Mezőkövesd: Tordai - Zahary (Kállai, 79.), Lukic, Beriasvili, Vajda - Brtan (Karnyicki, 83.), Ephestion (Bobál G., 79.), Da. Babunski (Filip, 64.) - Molnár G., Drazic, Besirovic (Cseri, 64.)

Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Mocsi, Csóka, Gergényi - Mim (Ubochioma, 73.), Szenderi, Sankovic, Tajti - Szalay (Huszti, 82.), Ikoba

A ZTE a legerősebb felállásában kezdett, és szinte az első támadásából gólt is szerezhetett volna a vendégcsapat. Támadásban maradtak az egerszegiek, bár sok helyzetük nem volt, Sankovic révén a félidő derekán megszerezték a vezetést. A Mezőkövesd erejéből némi mezőnyfölény kialakítására futotta, de Ikoba így is a vendégek előnyét duplázhatta volna meg, amikor ziccerből mellé fejelt. 

A második félidő elején nem sokat változott a játék, egészen addig, míg Kuttor Attila nem kezdte el frissíteni a csapatát. Cseriék beállásával megélénkült a hazai csapat és Molnár káprázatos szabadrúgásával ki is egyenlített. Ez az időszak a hazaiakról szólt, de a ZTE nem egészen öt perccel később visszavette a vezetést: Tajti nagyszerűen tört be a 16-oson belülre, és pontosan kilőtte a hosszú sarkot. A Mezőkövesd nem tudott felpörögni, a ZTE kézben tartotta a meccset, és a hajrában Ikoba majd Huszti góljaival kiütésessé tette a sikerét. 

címlapkép: Mezőkövesd Zsóry FC (mezokovesdzsory.hu)

A negyeddöntő további programja:
szerda:
Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 17.00
Paksi FC-Vasas FC 20.00
csütörtök:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 20.00
Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a döntőt pedig május 3-án rendezik.

 

Hirdetés