A paksi kupagólkirály nem fél az Újpesttől

2022. március 24.

Történelmet ír a Paks, hiszen a zöldek először jutottak be a legjobb négy közé a MOL Magyar Kupában. A csapat fiatal csatára, a paksiak legeredményesebb játékosa a kupasorozatban, de olyan komoly a konkurencia a csatársorba kerülésért, hogy a kupában szerzett gólokkal lépked egyre feljebb Pethő Bence. 

Hirdetés

A Paksi FC számára már az elődöntőbe jutás is történelmi tett, nem is beszélve a kupadöntő lehetőségéről. A paksiak még soha nem jutottak ilyen messzire a sorozatban, és bár az tény, hogy a sorsolásra nem panaszkodhatnak, hiszen az elődöntőben találkoznak először NBI-es ellenféllel, azért arról nincs szó, hogy pusztán a szerencsének köszönhetnék az előkelő helyet az elődöntőben.

“Egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben pályára lépni sosem egyszerű, hiszen ellenük vagy megégsz, vagy csak legyintenek a szurkolók, hogy ez kötelező feladat volt” - mondta mosolyogva Pethő Bence, a Paksi FC csatára.

Pethő Bence még keresi a helyét a paksi csatársorban 

Kredit: Paksi FC

“Mi inkább úgy vagyunk vele, hogy a sorsolásra nincs hatásunk, azt kell legyőzni, aki a másik térfélen áll. Örülünk a jó sorsolásnak, de nem gondoljuk, hogy csak a gyengébb ellenfelek miatt vagyunk az elődöntőben.”

Óriási a csatárkínálat Pakson

Pethő a paksiak legeredményesebb játékosa a MOL Magyar Kupában, a négy gólt vágó csatárnak azonban ennek ellenére nincs könnyű dolga, ha alapemberré szeretné kinőni magát.

“Nyáron kerültem ide, a másodosztályú Budaörstől. Sajnos úgy alakult, hogy sem a nyári, sem a téli felkészülési időszakot nem tudtam végigcsinálni a csapattal betegség, illetve sérülés miatt. Ráadásul elég csak megnézni, milyen a konkurencia a csatársorban, és máris látszik, milyen nehéz a dolgom” - mondta a 23 éves csatár, és lássuk be, igaza is van.

A paksiak csatársorában egy egykori (Böde Dániel) és egy jelenlegi (Ádám Martin) válogatott csatárt is találunk, de ott van még a szintén rutinos, egykori utánpótlás-válogatott Haraszti Zsolt, illetve az idén már hét gólig jutó Sajbán Máté is. Nem egyszerű Pethő dolga, az biztos.

“Persze egy sportoló, egy játékos mindig a pályán szeretne lenni, így természetesen én is. Sajnos egyelőre kevesebb lehetőség adódott, de amikor pályára lépek, nem ezzel foglalkozom, csak próbálom minél jobban kihasználni a nekem jutó játékperceket. A kupában ugyan már négy gólt is sikerült szereznem, ám ezeket alacsonyabb osztályú csapatok ellen lőttem, és az elvárható győzelmek nyilván nincsenek annyira szem előtt.”

Kiválasztott cikk: Jól harcolt a Barcika, de a Paks az elődöntős

“A reményt azonban soha nem adhatom fel, mert közben érzem, hogy számítanak rám, bíznak bennem a klubnál. A múlt hétvégén voltam először kezdő a bajnokságban, és bízom benne, hogy a közelgő kupameccsen is lehetőséget kapok majd” - magyarázta a fiatal csatár.

Jön az Újpest elleni elődöntő

“Az Újpestnek nem úgy indult a szezon, ahogy eltervezték, de ez a csapat már egészen más, mint amelyik a kiesés ellen harcolt. Jól igazoltak, minőségi, masszív csapat lesz az ellenfelünk” - mondta a címvédő lilákról Pethő.

“Mi azzal, hogy bejutottunk az elődöntőbe, klubtörténelmet írtunk, de nem szeretnénk itt megállni. Az Újpest még egyáltalán nem lehet annyira biztos a bajnoki pozíciójában, nekik mindenképpen menniük kell a pontokért, és bár kiváló csapatuk van, Paksra nem győzni járnak az ellenfelek. Fel kell kötnünk a gatyát, de úgy gondolom, egységesebb csapat vagyunk.”

“Én kedvelem ezt a lebonyolítási rendszert, mert a kupának tényleg az a lényege, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. Ami az elődöntőt illeti, az fog dönteni a két csapat között, hogy ki lesz élesebb azon a bizonyos napon. Ha mi fogjuk jobban akarni a győzelmet, jó esélyünk van a kupadöntőre” - mondta Pethő, aki azt is elárulta, hogy szóba kerül a nemzetközi szereplés lehetősége az öltözőben, de egyelőre mindenki az elődöntőre fókuszál.

Hirdetés