A legjobb gólvágó tudja, melyik eddig a kedvenc gólja

2020. december 11.

A csákváriak ifjú támadója öt góllal - társbérletben - vezeti a MOL Magyar Kupa góllövőlistáját. Vörös Tamás boldog, hogy jól megy neki a kupában, de még nem tekinti magát alapembernek az Aqvital FC-ben, de az a célja, hogy további gólokkal segítse a csapatát.  

Hirdetés

Ahogy a csapatok, úgy a játékosok szempontjából is az a MOL Magyar Kupa legnagyobb előnye, hogy olyan szereplők is országos ismertségre tehetnek szert, akik egyébként csak ritkán bukkannak fel a magyar futballtérképen. Ahogy egy kiscsapat óriási bravúrt bemutatva kiejt egy nagyobbat, úgy tűnnek ki fiatal játékosok, akik a legnagyobbak ellen villantanak komoly teljesítményeket. 

Vörös Tamás négyszer köszönt be a Szarvaskendnek 

Fotó: Vörös Tamás/Aqvital FC Csákvár 

Emlékszünk a Tiszaföldvár - civilben postás - kapusára, aki a MOL Fehérvár elleni kupameccsen kilenc védést mutatott be, vagy a Monor és a Dabas bravúros szereplésére, miután mindkét csapat hosszabbításig, sőt előbbi büntetőkig kínozta magasabb osztályban játszó ellenfelét a 7. fordulóban. A MOL Magyar Kupa sajátos erőviszonyai a góllövőlistán is visszaköszönnek. 

Az éllovasnak megvan kedvenc gólja 

Vörös Tamás, a csákvári Aqvital FC húszéves támadója kimondottan szerény srác. Amikor a molkupa.hu utolérte a Puskás Akadémián nevelkedett játékost, gyorsan kiderült, hogy Tamás nem azzal a gondolattal fekszik, s kel, hogy jelen pillanatban - társbérletben - ő vezeti a MOL Magyar Kupa góllövőlistáját.  

“Természetesen boldog vagyok a góltermésem miatt, de az öt találatból egy volt az, ami igazán sokat számított. Az első fordulóban a megyei osztályban szereplő Szarvaskenddel játszottunk, és 10-1-re nyertünk. Azon a meccsen négy gólt szereztem, ami mutatós statisztika, de egy kilencgólos győzelemmel zárult meccsen érthető módon nem ünnepeltem túl a dolgot” - mondta a húszéves támadó a molkupa.hu-nak. 

“A következő fordulóban szerzett gólomra viszont nagyon büszke vagyok. Nem is volt csúnya gól, hiszen két védő szorításában tudtam egy jó lövéssel bevenni a kaput, de ennél fontosabb, hogy a csapatnak nagyon kellett, mert a Budaörs vezetése kicsit megtört minket. Az egyenlítéssel visszatért a hit és a magabiztosság, és végül 3-1-re győztük le őket idegenben” - mondta büszkén Vörös. 

Ez nem a bajnokság, hanem a kupa! 

A budaörsiek kiejtése abból a szempontból nem klasszikus kupabravúr, hogy mindkét csapat a másodosztályban játszik, ugyanakkor a Merkantil Bank Ligában komoly szakadék tátong közöttük. Tizenkilenc forduló után a Budaörs a feljutást érő második helyen áll, az Aqvital FC pedig az utolsó előtti helyen szerénykedik, mégis a csákváriak jutottak a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupában. 

Nincs könnyű helyzetben az NBII-ben a Csákvár 

Fotó: Vörös Tamás/Aqvital FC Csákvár 

“A tavalyi bravúros szezon után komoly csalódás eddig az idei szezon. Tulajdonképpen azt mondhatom, hogy az egyetlen igazán örömteli esemény idén a kupafordulóban ért minket. Pedig a felkészülési időszak nem azt mutatta, hogy gondjaink lesznek, minket is meglepett, hogy ilyen kiegyensúlyozatlanul szerepel a csapat.” 

“Magamtól is többet várok, hiszen szemben a Magyar Kupával a bajnokságban még nincs gólom, bár négy gólpasszt azért kiosztottam. A bajnokságban, bár a kupagóloknak köszönhetően talán előrébb kerültem, nem számítok alapembernek, hiszen rutinos támadóink vannak, ezért igyekszem sokat dolgozni, és megragadni az adódó lehetőségeket.” 

“A MOL Magyar Kupa erre kiváló lehetőséget nyújtott, mert mindkét kupafordulóban sok fiatal játékossal léptünk pályára. Ugyanígy tett a Budafok is, és végül úgy alakult, hogy a mi fiatal csapatunk jobbnak bizonyult az övéknél” - sommázta a bravúrt Tamás. 

Most még nagyobb tett kell 

Nem volt a valami kegyes a sors az Aqvital FC-vel a sorsolásnál, a legjobb tizenhat közé kerülésért ugyanis az NBI dobogójával kacérkodó Paksot kellene kiejteniük a csákváriaknak. Az oddsmesterek valószínűleg jó osztalékot ígérnek Vörös Tamásék győzelméért. 

“Csákváron a tulajdonos sokszor jön oda a játékosokhoz, és minden meccs előtt azt sulykolja belénk, hogy győzni megyünk ki a pályára. Ez a vérmes hangulat megmaradt bennünk, és egy kupasorozatban, egy meccsen képesek lehetünk egy újabb bravúrra.” 

“Nagyon sok van még addig hátra, ebben a helyzetben csak annyit tudok kívánni, hogy mindenki legyen egészséges, amikor február elején kifut a két csapat a pályára. Az mindenesetre nem rossz, hogy a Paks a dobogóért küzd a bajnokságban, előfordulhat, hogy a másodosztályú kiscsapat ellen ők is úgy tesznek, mint a Budaörs, és sok fiatalt küldenek a pályára…”

Hirdetés