Prosser odaadná az NBI-es dobogót a kupagyőzelemért

2021. március 03.

Az MTK középpályása tudja, mit választana az NBI-es dobogó és a kupagyőzelem közül, és idén valóra váltaná a budapesti kék-fehérek tavaly egy hajszálon múló álmát. Prosser Dániel hat góllal - holtversenyben - vezeti a MOL Magyar Kupa góllövőlistáját, de a gólkirályi címnél jobban érdekli, hogy a kupa történetének egyik legsikeresebb csapata idén is kiválóan szerepeljen. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa történetének egyik legsikeresebb klubja az MTK Budapest, a budapesti kék-fehérek - különböző nevek alatt - összesen tizenötször hódították el a trófeát, és további három döntőben szerepeltek. Ennél szebb eredménysorral csak a Ferencváros rendelkezik, mivel azonban a Fradi a nyolcaddöntőben búcsúzott, az MTK-nak lehetősége lehet faragni a különbségen.

“Természetesen meg szeretnénk nyerni a kupát, de ezzel nem mondtam nagy újdonságot, biztos vagyok benne, hogy mind a nyolc negyeddöntős csapat így van ezzel” - mondta a molkupa.hu-nak vidáman Prosser Dániel, az MTK támadó középpályása.

Mindenki talál célt magának a kupasorozatban

“A kupa mindenkinek fontos. Akinek nem megy jól a bajnokságban, annak azért, az alacsonyabb osztályú csapatoknak pedig azért, mert egy országos sorozatban mérhetik le a tudásukat akár magasabb osztályú csapatok ellen. Minden csapat megtalálja a motivációt, és ahogy haladunk előre a sorozatban, úgy lesz egyre fontosabb minden résztvevő számára.”

Prosser a Tállya elleni nyolcaddöntőn is gólt szerzett 

Kredit MTK Budapest/Zádor Péter 

Az MTK-nak a bajnokságban is jól megy, a frissen visszajutott csapat ugyanis a dobogóért küzd az NBI-ben, de Prosser szerint így sem kell külön motivációt találni a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében. “Az MTK-nál mindig a győzelem a cél, bárki is az ellenfél, és mivel jó sorozatban vagyunk, magabiztosan várjuk a negyeddöntőt is. Be akarunk jutni a döntőbe!” - szögezte le a középpályás.

“Azt is érdemes megfigyelni, hogy bár az első osztályú csapatok közül sokan a kupasorozat első szakaszában jobbára a cseresorukkal állnak ki, ahogy halad előre a csapat, úgy kezd mindenki a legerősebb csapatával kiállni a kupameccsekre. A nyolcaddöntőktől kezdve már a nagyobb klubok sem arra használják a sorozatot, hogy a kevesebb játéklehetőséget kapóknak meccsrutint biztosítsanak. Mindenki nyerni akar, és jogosan, mert a papírforma a kupában semmit nem számít.”

Arccal Debrecen felé

Az MTK Budapest az utolsó állva maradt másodosztályú csapattal, a Debrecennel találkozik a negyeddöntőben, de Prosser szerint szó sincs arról, hogy könnyű meccsre számítanának. “Igaz, hogy idén a másodosztályban szerepel a Loki, de a játékoskerete abszolút első osztályú, amit az is bizonyít, hogy vezetik az NBII-t, és szinte biztosan feljutnak a szezon végén.”

“Szerintem jó dolog, hogy egy meccsen dőlnek el a párharcok, mert a javítása lehetőség hiánya miatt mindenki mindent belad. Ez most számunkra nem kedvező annyira, mert bár azt hittük, hazai pályán fogunk játszani, kiderült, hogy Debrecenben lesz a mérkőzés, de ígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.”

Az MTK Budapest a legutóbbi kiírásban, még másodosztályú csapatként menetelt kiválóan a kupában, csak egy hajszálon múlt a döntő, hiszen a Honvéd elleni elődöntőben (két 0-0-t követően) csak büntetőkkel maradt alul a későbbi győztessel szemben. Nekiszegeztük a kérdést Prossernek, hogy idén mit választana a csapatának: az NBI-es dobogót, vagy a kupagyőzelme

Trófeát nyerni mindig különleges élmény Prosser szerint 

Kredit MTK Budapest/Zádor Péter

“Egyértelmű, hogy a kupagyőzelmet” - vágta rá gondolkodás nélkül a középpályás. “Trófeát nyerni mindig különleges élmény, ráadásul európai kupaszereplést is érne a MOL Magyar Kupa megnyerése. De egyelőre nem szeretnék ennyire előre tekinteni, vegyük csak sorra a lépcsőfokokat, foglalkozzunk most a Debrecen elleni mérkőzéssel, és ha azt sikerrel vesszük, akkor az elődöntővel.”

Prosser - a ferencvárosi Roko Baturinával holtversenyben - a MOL Magyar Kupa góllövőlistájának az élén áll hat találattal, mivel azonban a Fradi horvát játékosának már nincs lehetősége növelni góljai számát, az MTK középpályása indul a pole positionből a gólkirályi címért. Megkérdeztük a játékost, van-e kedvenc gólja a kupában szerzett találatai közül.

“Van bizony! A Kazinbarcika ellen szerzett gólom kimondottan mutatós volt, egy szépen felépített kontra végén “megböktem” a kapust, és a labda a hosszú sarokban kötött ki. De nem számít, hogy milyen szép egy gól, sőt az sem, hogy ki lövi. Csak jusson minél tovább az MTK” - tette hozzá széles mosollyal Prosser. 

Hirdetés