Nem érdeklik a realitások az MK egyik menetelő törpéjét

2021. február 05.

Nemhogy a harminckettő, még a hatvannégy közé sem jutott el soha történelme során a MOL Magyar Kupában a Fémalk-Dunavarsány, erre idén a nyolcaddöntőért küzdhet a megyei osztályú kiscsapat. Az elnökkel realitásokról, álmokról és nagyra törő célokról beszélgettünk. 

Hirdetés

“Nemcsak egyszerűen szép menetelés, hanem a mi egyesületünk esetében történelmi rekord is, hiszen a Fémalk-Dunavarsányi TE felnőtt csapata soha nem járt a kupában a harminckettő között, de még a hatvannégy között sem. A MOL Magyar Kupa idei kiírásáig a 128-as főtábla volt a csapat legjobb eredménye” - mondta a molkupa-hu-nak a DTE rendkívül büszke elnöke, Dr. Szilvay Balázs.

A Dunavarsány egyike annak a két megyei osztályban szereplő csapatnak, amelyek beverekedték magukat a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupában. A Fémalk-Dunavarsányi TE nem a klasszikus óriásölők nyomdokában halad, bár egy magasabb osztályú csapatot kiejtett a sorozatból az NBIII-as Kőrösladány személyében, mielőtt a Kaba otthonában, komoly izgalmak után, hosszabbításban jutott történelmi magasságokba a Pest megyei I. osztályban szereplő csapat.

Kiválasztott cikk: Minden kupasorozat püspökfalata: a megyei gólok

“Természetesen szerencsére is szükségünk volt, hogy ilyen messzire eljuthattunk, de önmagában a szerencse nem lett volna elég. Volt, hogy kiváló teljesítménnyel jutottunk tovább, máskor szervezettek és elszántak voltunk. Annyi bizonyos, hogy a következő körben, az első osztályban szereplő Budafok ellen minden olyan pozitív tulajdonságunkat fel kell vonultatunk, amik idáig segítettek minket” - szögezte le az elnök.

Esterházy Péter után szabadon

Szilvay tisztában van vele, hogy nem a dunavarsányi csapat az esélyes a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutásra, de az első osztályú Budofok elleni esélyeket boncolgató kérdésünkre egy Esterházy-idézettel válaszolt. “A szurkoló attól szurkoló, hogy nem érdeklik a realitások” - mondta az elnök nevetve.

“Már idén is játszottunk olyan meccseket, ahol nem mi számítottunk a továbbjutás esélyesének, mégis itt vagyunk a 32 között. Most egy minden korábbinál nagyobb csodát kellene véghezvinnünk. Nagyon fontos, hogy koncentráltak és motiváltak legyünk - utóbbival, meggyőződésem, biztosan nem lesz gond -, mert komoly tudásbeli különbséget kell eltüntetni, de azt gondolom, nem vagyunk esélytelenek a Budafokkal szemben.”

“Ha megnézzük, milyen szépen helytállt ellenük a Dabas-Gyón, az nekünk is erőt ad. Az NBIII-as dabasiak csak hosszabbításban maradtak alul a Budafok ellen, és mi is hasonló elszántsággal fogunk játszani. Örömfocira készülünk, teher és nyomás nélkül, de nagy becsvággyal fogunk pályára lépni az első osztályú ellenféllel szemben.”

Történelmi idők Dunavarsányban

Szilvay elmondta, a szerény klub nagy terveket forgat, és a közelgő centenáriumra szeretne többet is megvalósítani közülök. “1926-ban alapították a klubot, és mire betöltjük a 100. évünket, szeretném, ha már egy osztállyal feljebb, az NBIII-ban szerepelnénk. Igazából már az idei évnek is úgy futottunk neki, hogy a feljutás a célunk, ám az ősz nem sikerült a legjobban számunkra.”

 

“A 90-es években már járt a harmadosztályban a csapat, és idén is hasonló ambíciókkal vágtunk neki a szezonnak, ám a várakozásokat alulmúló szereplés miatt úgy döntöttünk, hogy edzőt váltunk, és megerősítjük a csapatot. Nemcsak Hollik András érkezett Biatorbágyról, de néhány játékost is szerződtettünk tőlük, és Tökölről is érkezett futballista. Úgy gondolom, jövőre megalapozottan tűzhetjük ki célul az NBIII-at”- tette hozzá az elnök.

A kupameccsre rendhagyó közvetítéssel készül a klub, hiszen a pandémia miatt szurkolók biztosan nem lehetnek a mérkőzésen. “Dunavarsány önkormányzatának Facebook-oldalán élő streamen keresztül fogjuk közvetíteni a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy sok szurkolónk jött volna ki a meccsre, nekik szeretnénk kedveskedni azzal, hogy láthatóvá tesszük a történelmi mérkőzést” - tette hozzá az elnök.

Hirdetés