Mindent megnyert az FTC-vel, most ellenük készül

2022. január 28.

Bajnokságot, szuperkupát és két és fél Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal Jova Levente, de a Vasas kapusa egyáltalán nem a szép emlékekre fókuszál a Fradi elleni nyolcaddöntőben. A Vasas rangadókkal nyitja a tavaszt, a napokban a 30. születésnapjára készülő kapus pedig már azt is tudja, mit kér a sorstól a szép, kerek szülinapra. 

Hirdetés

Jova Levente mindent megnyert a Ferencvárossal, amit itthon meg lehet. A Vasas kapusa a bajnokság és kupa mellett a ligakupát is behúzta a zöld-fehérekkel, idén azonban ellenfélként száll szembe a Fradival, méghozzá a nyolcaddöntők talán legnagyobb rangadóján.

“Természetesen minél messzebbre szeretnénk eljutni a MOL Magyar Kupában. Az öltözőben az volt a kívánságunk, hogy összejöjjön egy meccs egy rangos ellenféllel, ez a Fradival teljesült is” - mondta a molkupa.hu-nak a kapus vidáman.

“A Vasas egy nagy klub komoly presztízzsel, ám mivel jelenleg a másodosztályban szereplünk, ebben a párharcban a szakma szerint mi számítunk a kisebb csapatnak. Itthon fogadjuk a Fradit, ami feltétlenül mellettünk szól. A Fáy utcába egyetlen ellenfél, így a Fradi sem jöhet úgy, hogy biztos a győzelmében. Kedvelem ezt a kuparendszert, izgalmasabb így a sorozat, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, bár én korábban is azok közé a játékosok közé tartoztam, akik nagyon szerették a Magyar Kupát.”

Komoly szülinapi ajándék érkezik

Jova január 30-án tölti be a harmincadik életévét, és a sors(olás) úgy hozta, hogy nem akármilyen születésnapi ajándékok várják a kapust. Egy nappal később, január 31-én a másodosztály csúcsrangadója következik a Diósgyőr ellen, majd egy héttel (és egy újabb bajnokival) később jön a Ferencváros elleni kupameccs.

Jova Levi kapott gól nélkül ünnepelné a 30 ikszet 

Kredit: Vasas FC/Facebook

“Komoly meccsterheléssel kezdjük meg a 2022-es évet. Aki az NBII-ben játszik, annak ez nem újdonság, hiszen mi ősszel is többször szerda-szombat ritmusban játszottuk a meccseinket, a Vasasnak pedig elég bő a kerete az ilyen helyzetek kezeléséhez.”

“Hogy mi lenne a legszebb születésnapi ajándék? Nos, erre könnyen tudok válaszolni: ha a Diósgyőr és a Fradi ellen is sikerülne kapott gól nélkül megnyerni a meccseket.”

A kapus elmondta, mivel a Vasas keretében rengeteg olyan játékos van, akik komoly NBI-es múlttal rendelkeznek, túlságosan nagy izgalom nincs az öltözőben a Fradi elleni rangadó előtt.

“Kicsit zavar is, hogy ennyi az exújpesti” - mondta nevetve Jova, majd hozzátette, természetesen Feczesin Róberttel és Litauszki Róbertel is kiváló a kapcsolatuk. “Minőségét tekintve kiváló a keretünk, rengeteg olyan játékosunk van, akik képesek eldönteni egy ilyen hőfokú kupameccset, akár még egy olyan kiváló csapat ellen is, amilyen most a Ferencváros.”

Két és félszeres kupagyőztes

“Éremből csak kettő van” - mondta mosolyogva Jova, amikor arról kérdeztük, kétszeres vagy háromszoros kupagyőztesnek vallja magát. A kapus a Fradival kétszeres győztes, de egy évvel a második győzelem után is védett kupameccsen a triplázó zöld-fehéreknél, ám a szezon közben eligazolt, így hiába nyerte meg a sorozatot az FTC, érmet nem kapott.

Két és félszeres kupagyőztes 

Kredit: Vasas FC/Facebook

“Jó érzés lesz a Fradi ellen játszani. Sok évet töltöttem el az Üllői úton, nagyon szép emlékeim vannak, de nagy nosztalgiázásra nem készülük, már csak azért sem, mert a mostani csapatból csak Dibusz Dénessel és Somaliával játszottam együtt. Dénessel egyébként kiváló a kapcsolatom, sokszor beszélünk, követem a pályafutását.”

“Mondtam is neki, hogy ha büntetőpárbajra kerül a sor, akkor készüljön, mert én odaállok rúgni neki, az biztos” - tette hozzá széles mosollyal a kapus. 

Hirdetés