Két újítás is lesz a következő kupaszezonban

2023. június 07.

A következő idénytől a MOL Magyar Kupa tévés mérkőzésein is alkalmazzák a játékvezetők munkáját segítő VAR-t - döntött keddi ülésén a magyar szövetség (MLSZ) elnöksége. Döntés született a nem piros lapos eltiltások ügyében is. 

Hirdetés

A 2023/24-es MK-kiírásában két újdonság jelent meg: egyrészt azokon a mérkőzéseken, amelyeket a televízió (M4 Sport) élőben közvetít, és a stadion alkalmas arra, a jövőben VAR-rendszer is segíti a játékvezetők munkáját. Másrészt - a kedden elfogadott szabálymódosítás értelmében - a döntő előtt törlődnek a sárga lapok, azaz a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, az elődöntőben begyűjtött esetleges harmadik figyelmeztetés után - mely nem vezet kiállításhoz - az érintett játékos is szerepelhet majd a fináléban.

Ez utóbbi azért is nagyon fontos döntés, mert pont az idén május 3-án lejátszott fináléról hiányzott az egyik résztvevő kulcsjátékosa: a Budafok középpályása, Soltész István sárga lapjai miatt nem léphetett pályára a ZTE ellen hosszabbításban elveszített döntőben. 

Hirdetés