Hidi Patrikot nem zavarja a Honvéd sorsolása

2021. december 22.

A Honvéd nem fut igazán jó bajnoki szezont, de hasonló volt a helyzet 2020-ban is, amikor a MOL Magyar Kupa első kiírását úgy nyerték meg a kispestiek, hogy az NBI-ben nem számítottak élcsapatnak. Hidi Patrik már akkor is a Honvéd játékosa volt, és a középpályás azért is optimista, mert érzi a hasonlóságot a két idény között. 

Hirdetés

Hidi Patrik egyike azoknak a Honvéd-játékosoknak, akik már a 2020-as kupagyőzelem idején is a kispestieket erősítették. Ez a 30 éves játékos esetében nem meglepő, Hidi őskispestinek számít, hiszen a klub utánpótlásából kikerülve lett a csapat meghatározó játékosa, és kisebb-nagyobb kitérőkkel bő egy évtizede szolgálja a Honvédot.

“Az első dolog, ami eszembe jut 2020-as a kupadöntővel kapcsolatban, hogy hosszú idő után először játszhattunk nézők előtt. Nagyszerű élmény volt, és soha nem felejtem el, ahogy a szurkolóinkkal együtt ünnepeltünk a lefújás után” - mondta a játékos a molkupa.hu-nak.

Egy “nem annyira jó szezon”

A kupagyőzelemmel zárult szezon nem sikerült igazán jól a Honvédnak, a csapat a középmezőnyben zárt, de voltak kifejezetten kellemetlen hullámvölgyei is. Hidi elmondta, a kupagyőzelemnek köszönhetően kimondottan jó szezonként emlékszik vissza a 2019/20-as idényre.

Remek döntőn nyerte meg a Magyar Kupát a Honvéd 

Kredit: MTI Archív 

“Sok érzés dolgozott bennünk a döntő előtt. Először is ott volt az, hogy a bajnoki szezon nem volt éppen felejthetetlen, mégis ott volt a kezünkben a lehetőség, hogy európai kupában induljunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Mezőkövesd a nagy esélyes MOL Fehérvárt ejtette ki az elődöntőben, de bíztunk magunkban.”

“A mi elődöntőnk is komoly izgalmakat hozott, hiszen csak 11-esekkel tudtuk kiejteni az MTK-t. Érdekesség, hogy mivel akkor még nem volt kész a Bozsik Aréna, albérletben az MTK stadionjában játszottuk a hazai meccseinket, ám a kupa elődöntőjében ez a megoldás nem jöhetett szóba, így történhetett, hogy mi már az elődöntőben belaktuk a Puskás Arénát” - mondta széles mosollyal Hidi.

A döntővel pedig úgy alakult, hogy a Honvéd lett az első magyar csapat, amely győzelmet aratott a vadonatúj arénában. Az U21-es válogatott, majd a felnőtt csapat sem tudott nyerni, az elődöntőben pedig döntetlen született, így a kupadöntő után a Honvéd lett az első hazai csapat, amely győzelmet ünnepelhetett.

A sorsolás eddig nem a legjobb

Az idei kupaszezonban talán a Honvéd jutott a legjobb 16 közé a legnehezebb ágon. A kispestiekre már a harmadik fordulóban rendkívül nehéz feladat várt, hiszen az NBII-t (akkor) vezető Nyíregyházával találkoztak, a negyedik fordulóban pedig a két NBI-es párharc egyikében nagy csatában ejtették ki a Zalaegerszeget.

“Az, hogy minden párharc egy meccsen dől el, lehet jó is, meg rossz is. Az ellenféltől függ. Egy jobb csapat ellen esélyt kínál, hogy egy meccsen tényleg bármi megtörténhet, viszont ez ugyanúgy igaz egy alacsonyabb osztályú csapatra. A kupagyőzelmünk évében a Fradit a másodosztályú Békéscsaba ejtette ki, de ha abban a párharcban van visszavágó, valószínűleg nem beszélhettünk volna ilyen bravúrról.”

Hidi Patrik (jobbra) a Bozsik Aréna nyitómeccsén - nincs több albérlet!

Kredit: MTI Archív 

“A kupában sok csapat azért nem tervez előre semmit, mert a sorsolással nem lehet előre számolni. Alakulhat úgy, hogy már a 32 között jön egy nehéz ellenfél, de az sem kizárt, hogy egy csapat a könnyű sorsolását meglovagolva jut messzire a sorozatban. Sőt, az is gyakran előfordul, hogy egy klub már csak a kupában bízhat, és tavasszal a kupasorozatra fordítja a legnagyobb figyelmet.”

“Nekünk kimondottan nehéz a sorsolásunk, a Nyíregyháza talán a legnehezebb ellenfél volt, akit kaphattunk a harmadik fordulóban, a negyedikben pedig a miénken kívül csak egy első osztályú párharc volt. És az ötödik fordulóban sem voltunk éppen szerencsések, hiszen azt a Kecskemétet kaptuk, amely az előző fordulóban a Debrecent ejtette ki. Nem lesz könnyű dolgunk, az biztos.”

Hidi elmondta, a Honvéd idén nem úgy szerepel, ahogy a játékosok elvárják maguktól, és valahogy a balszerencse is folyamatosan bekavar a kispesti tervekbe. Csak az utóbbi hetekben kapott ki 93. percben esett góllal, és veszített 2-0-s előnyből is a csapat.

A Szpari után egy újabb NBII-es élcsapat vár a Honvédra 

Kredit: MTI Archív 

“Szerencsére az infrastruktúra már megengedi, hogy télen is játsszunk, ezért nem olyan hosszú a téli szünet, mint korábban. Sokat kell dolgoznunk, hogy tavaszra olyan eredményeket tudjunk elérni, amiket várunk magunktól, és mindent meg fogunk tenni, hogy a kupában is minél messzebbre jussunk. Nem számít, hogy másodosztályú a következő riválisunk, Kecskeméten is erős csapattal kell kiállnunk, mert veszélyes ellenfél otthonában kell kiharcolnunk a negyeddöntőt” - zárta a gondolatait Hidi.

Hirdetés