Elindult a kupamagazin, az Út a Puskásba

2021. március 17.

Úgy dukál, hogy egy olyan presztízsű sorozatnak, mint a MOL Magyar Kupa, saját magazinműsora is legyen, ezért a MOL és a molkupa.hu támogatásával elkészült a tízrészes Út a Puskásba című sorozat, amelynek első része március 16-án került adásba. A pilot kiválóra sikerült, izgatottan várjuk a folytatást. 

Hirdetés

A magazinműsor házigazdája az a Szalay Edit, akit a magyar sportszeretők már személyes ismerősükként köszönhettek, hiszen számtalan élő közvetítés házigazdája volt már legyen szó akár kézilabdáról, akár úszásról, akár futballról. Az Út a Puskásba című sorozatban természetesen nincs egyedül, megosztja a Puskás Arénában berendezett stúdiót két nehézsúlyú Magyar Kupa-szakértővel, az egyaránt háromszoros győztes Telek Andrással, illetve Kenesei Krisztiánnal. 

Az már az első adásból kiderült, hogy a kötetlen beszélgetések a MOL Magyar Kupa minden szintjét érintik, hiszen már a nyitó műsorban volt bőséggel múltidézés, a jelenlegi sorozat legjobb pillanatai (köztük a nemrég a 44. életévét betöltő, de még mindig aktív Kenesei köténycselével a Fradi ellen), sőt azt is megtudhattuk, milyen nehéz a Magyar Kupa-trófea (spoiler: nagyon). 

A Ferencváros legendás védője, Telek Andris azt emelte ki, hogy a kupában valóban bármi megtörténhet, és ő is járt úgy a Fradival, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat kiejtette őket. Erre tromfolt rá az MTK-val háromszor nyerő Kenesei, aki kiscsapatban és nagycsapatban is megélte már ezt a helyzetet. A két egykori játékos, akik öregfiúk-szinten még a pályán is összefutnak, vidáman idéztek fel jeleneteket a pályafutásokból, illetve kommentálták a képernyőn megjelenő archív felvételeket is. 

Kiválasztott cikk: Tíz héten át együtt utazhatunk a Puskásba

Az Út a Puskásba tízrészes sorozat lesz, az első két adásban a Kenesei-Telek páros lesz Szalay vendége, utána azonban új arcok érkeznek. Hogy kicsodák, azt egyelőre nem áruljuk el.