A megyei csatár, aki bebőrözte a Fradi-védőt

2021. november 04.

Futballünnepet vártak, és az is kerekedett a Ferencváros vendégjátékából Tökölön. A legjobb magyar csapat illő komolysággal állt a megyei osztályú ellenféllel szembeni kupapárharcba, és már a szünetre eldöntötte a továbbjutás kérdését, ám az első félidő legemlékezetesebb jelenetei között nem csak a Fradi hat gólja maradt meg, hanem a tököliek csatárának egy igencsak pimasz csele is.  

Hirdetés

Egy megyei osztályú csapat általában azzal a céllal vág neki a kupasorozatnak, hogy amíg hasonló erősségű csapatokkal találkozik, jusson tovább, után pedig kerüljön az útjába egy igazi nagyvad. Nos, ezt Tökölön alaposan kimaxolták, hiszen a főtábla negyedik fordulójáig verekedte magát a csapat (miután a megyei selejtezőket is megnyerte), ahol a lehető legnagyobb vad, a Ferencváros került az útjába.

A végeredmény persze nem volt kérdés, a Fradi könnyedén, 7-0-ra verte a Tökölt, de a mérkőzés után sokan nem a kötelező győzelemmel foglalkoztak, hanem a tököliek csatárával, Nagy-Jáger Dáviddal, aki egy támadás során egy védőt kicselezett, egyet pedig egy köténnyel játszott át. Az M4 Sport külön ki is emelte a jelenetet.

Amikor megye I-es csatárként bebőrözöd a Fradi védőjét 👀🔥

Az érzés, amikor megye I-es csatárként kiosztasz egy kötényt a rekordbajnok Ferencváros védőjének. 👀🔥

Posted by M4 Sport on Wednesday, October 27, 2021

"Mindig szerettem egy-egyezni, jól cselező csatárnak tartom magam, és a meccs előtt is az volt a célom, hogy szabadon játsszak, ne idegeskedjek, és ha eljön a lehetőség, megmutassam, mit tudok" - mondta a molkupa.hu-nak a tököliek csatára.

Az a bizonyos kötény

Adnan Kovacevic kiváló védő, a Fradi bosnyák válogatott hátvédje alig két héttel a Tököl elleni kupameccs előtt Ukrajnában játszott vb-selejtezőt Bosznia-Hercegovina színeiben, és a Ferencváros védelmének is alapembere. Vélhetően nem számított rá, hogy negatív szereplője lesz a tököli mérkőzés legemlékezetesebb pillanatának.

"Mi, megyei játékosok úgy lépünk pályára, hogy bízunk benne, lesz lehetőség egy-egy szép megmozdulásra, akár egy olyan látványosra is, amilyen nekem sikerült. Az ellenfelek, akik nemzetközi szinten futballoznak, pedig abban bíznak, hogy ilyesmi nem történik meg velük" - mondta széles mosollyal Nagy-Jáger.

"A meccs előtt nagyon izgultam, az öltözőben azon gondolkodtam, vajon melyik védővel fogok a legtöbbször találkozni, de ahogy a pályára léptem, ez az izgalom elmúlt. Próbáltam aktívan játszani, mutatni magam, kérni a labdákat, de ez nyilván nem volt könnyű feladat. Az a sebesség, amivel a Fradi játszik, számunkra ismeretlen, ahogy azt is gyorsan meg kellett szokni, hogy egy pillanat alatt ott van a védő a nyakadban, ha feléd jön a labda. Nincs idő megállni, lekezelni, átvenni a labdát, mert mire ezt megpróbálod, már nincs nálad."

A súlyos vereség ellenére szép emlék marad a Fradi elleni meccs Nagy-Jáger Dávidnak

Kredit: Nagy-Jáger Dávid/Facebook

"Egészen más a játék, a passzok, illetve a gondolkodás sebessége ezen a szinten, és ezt hiába tudja mindenki a meccs előtt, egészen más szembesülni vele a pályán. Megtiszteltetés volt, hogy játszhattunk egy jót a Ferencvárossal, és lemérhettük a tudásunkat az ország legjobb csapata ellen" - mondta a csatár.

A 0-7 ellenére szép emlék

"Óriási élmény volt a Fradival játszani, még a 0-7 ellenére is. A meccs után olyan jó hangulat volt az öltözőben, mintha egy rangadót nyertünk volna meg. Ahogy láttam, sokan léptek pályára a csapatból hasonló gondolatokkal, mint én: hogy élvezzék a meccset, és azt a ritka pillanatot, hogy tévés meccset játszunk a Ferencvárossal" - mondta Nagy-Jáger.

"Nagyon komoly álmokat persze nem szövögethettünk, a mester is azt kérte a meccs előtt, hogy próbáljuk minél tovább tartani a 0-0-t, ám sajnos ez nem igazán sikerült. Igaz, a második félidőben szerintem jól helyt állt a csapat, és összességében azt gondolom, maximálisan elégedettek lehetünk a kupasorozattal. Be kell látnunk, hogy a 4. fordulóban mi csak akkor léphettünk volna pályára továbbjutási esélyekkel, ha a hozzánk hasonlóan megyei osztályú szegediekkel kerülünk össze."

Ez a bizonyos Szegedi VSE elleni mérkőzés már biztosan összejön idén, hiszen a két legmesszebb jutó megyei csapat játssza majd az Amatőr Kupa-döntőt, és idén csak a Tököl és a Szeged jutott be a negyedik fordulóba. Igaz, ez sem sokon múlott, hiszen a Sárosd a harmadik fordulóban hosszabbításban esett csak ki az NBIII-as ESMTK-val szemben.

Igazi futball hangulat, tisztes helytállás a rekordbajnok ellen! VSK Tököl - Ferencvárosi TC 0:7 (0:6) 38 napja...

Posted by Tököl VSK labdarúgás on Wednesday, October 27, 2021

"Az még nagyon messze van, egyelőre nem sokat gondolkodunk az Amatőr Kupa-döntőn, hiszen bőven áll előttünk még feladat a bajnokságban is. Sajnos a tabella nem tükrözi a csapatunk játékerejét, elképesztően peches eddig az őszi szezon, hiszen olyan meccseket is elveszítettünk, ahol lefociztuk az ellenfelet. Szóval ha eljön az ideje, mindent bele fogunk adni a szegediek ellen, de addig még sokat kell dolgoznunk" - tette hozzá Nagy-Jáger. 

A továbbjutó Ferencváros előtt elfogytak a megyei csapatok (eddig mindkét fordulóban megyei I. osztályú csapattal találkoztak a zöld-fehérek), a következő körben az igencsak komoly játékerőt képviselő, NBII-es listavezető Vasassal találkozik a Magyar Kupa történetének legeredményesebb klubja. 

(Címlapkép: Ferencvárosi TC/Fradi.hu - Facebook)

Hirdetés