A Kisvárdának szorít az Út a Puskásba házigazdája

2021. március 31.

Szalay Edit már fiatalon megkapta a futballvírust édesapjától, mégis vagy 6-8 sportág eseményein volt házigazda, mire megkapta első megbízatását a labdarúgásban. A MOL Magyar Kupa magazinjának, a tízrészes Út a Puskásba műsor házigazdája örült a felkérésnek, és abszolút a magáénak vallja az ötletgazdák vízióját a kupasorozattal kapcsolatban. A mindig vidám MC Edit a házban!  

Hirdetés

Ha az utóbbi években jártál Magyarországon nemzetközi sporteseményen, akkor jó eséllyel belefutottál Szalay Editbe. A műsorvezető-hangulatfelelős-házigazda szentháromság magyar apostolnője nem néz kicsire, ha multitaskingról van szó, hiszen a birkózástól a kajak-kenun át a különböző futóversenyeken működött közre, és az első évtől kezdve házigazdája a női kézilabda Final4-nak, ahol előfordult, hogy négy nyelven tüzelte a teltházas Papp László Aréna közönségét.

Kiválasztott cikk: Tíz héten át együtt utazhatunk a Puskásba

Editéknél családi örökség a sport szeretete, de érdekes módon hiába a hites fociőrült apuka, a labdarúgásba a MOL Magyar Kupa hivatalos magazinján, az Út a Puskásba műsorán keresztül pillant be először. “Komoly elismerés, hogy felkértek a feladatra, és persze izgalmas kihívás is egy futballal foglalkozó műsor házigazdájának lenni” - mondta Edit a molkupa.hu-nak.

Új műsor, új koncepció

“Édesapámnak köszönhetően nem vagyok járatlan a sportágban, de természetesen a kupasorozattal kapcsolatban elég sok mindennek utána kellett néznem. A műsor koncepciója szerint viszont nem is nekem kell szakértőnek lennem, erre ott vannak a vendégek, ezért inkább belőlük igyekeztem készülni. De az, hogy kiválasztottak a feladatra, talán annak is volt köszönhető, hogy nem kellett elmagyarázni nekem, mi a les meg a szöglet” - tette hozzá nevetve Edit.

A stúdió jó hangulata a zökkenőmentes műsor záloga 

Kredit: molkupa.hu 

“Amikor a szervezőkkel találkoztam, azonnal egy hullámhosszra kerültünk. Megértettem, mit szeretnének elérni az Út a Puskásba magazinnal, és bár nincs semmi a világon, amit ne lehetne jobbá tenni, úgy gondolom, az első adások szellemiségükben azt hozták, amit vártunk tőlük.”

“Kiváló kontrollcsoport volt anyukám, aki egyébként nem fogyaszt sportos tartalmakat, de az első műsor után felhívott, és azt mondta, kifejezetten érdekelni kezdte a téma. Mivel célként tűztük ki magunk elé, hogy olyanokat is megszólítsunk, akiket eddig hidegen hagyott a MOL Magyar Kupa, egy sikeres bevonzáson máris túl vagyunk” - mondta széles mosollyal a műsorvezető.

Megvan az összhang a stúdióban

Korábban beszélgettünk az első adások vendégeivel, Telek Andrással és Kenesei Krisztiánnal, akik hosszú és eredményes pályafutásuk során számtalan interjút adtak, de mindketten kiemelték, hogy stúdióban ülni egészen más, mint a pálya szélén állva válaszolni néhány kérdésre.

Nehéz rakomány a MOL Magyar Kupa 

Kredit: molkupa.hu

“Az egyik legfontosabb feladatom, hogy a vendégeim komfortosan érezzék magukat a stúdióban. Ha sikerül lelazulniuk, akkor jobban megnyílnak, és így jönnek ki belőlük azok a sztorik, amik mozgásban tartják a műsort. Nagyon jólesett, amit a fiúk mondtak az első adásokról, és én is úgy gondolom, hogy mindenki megtalálta a komfortzónáját a stúdióban.”

“Maga az üzenet, miszerint a kupasorozat mindenkié, szerintem telitalálat. Nemcsak azokhoz akarunk szólni, akiket eddig nem érintett meg a Magyar Kupa, hanem azokhoz is, akik alacsonyabb osztályokban játszanak, és arról álmodnak, hogy egyszer olyan klasszisok ellen játszhatnak, mint a stúdióban megforduló vendégek. Mindenkinek adni akarunk valamit, és nagyon bízom benne, hogy sikerül átadnunk, amit mi érzünk a kupasorozattal kapcsolatban.”

Edit, aki maga is egész életében sportolt, nem igazán szurkol egyetlen magyar csapatnak sem, de azért ő sem úszta meg a kérdést, amit a vendégeinek feltettünk: ki nyeri idén a MOL Magyar Kupát?

“A természetemből fakadóan a kiscsapatoknak szorítok, úgyhogy azt szeretném, ha a Kisvárda nyerné meg a kupát. Kevés szó esik róluk, nem is igazán tartják őket esélyesnek, de nem pont arról szól a Magyar Kupa, hogy itt bármi megtörténhet?” - tette fel a költői kérdést Edit, aki azért nem bújt ki a kérdés alól sem.

“Azt gondolom, a Vidinek van a legnagyobb esélye a kupagyőzelemre, mert az övék a legerősebb játékoskeret.”

Így készül az Út a Puskásba

Kredit: molkupa.hu 

A műsorvezetőre még számtalan feladat vár a MOL Magyar Kupa idei kiírásában, hiszen a tízrészes magazinból is még csak három epizód ment le, és nem titok, hogy a döntőn is komoly szerepe lesz az igazi közegébe visszatérő Editnek.

“Nagyon várom már a finálét, izgalmas feladat lesz bemutatni a színfalak mögötti eseményeket. Reménykedem benne, hogy akkor már nézők is lehetnek a lelátókon, mert a sportesemények szurkolókkal körítve az igaziak. Meglátjuk, én mindenesetre már most izgatottan várom május elejét” - tette hozzá mosolyogva. 

Hirdetés