A Győr-Fradi főpróbáját hölgyek játszották le

2022. április 04.

A MOL Magyar Kupa elődöntőjében a másodosztályú ETO FC fogadja majd a Ferencvárost, és a hölgyek kupasorozatában is ugyanez volt a leosztás. Bár a női Magyar Kupában jóval kisebb volt a különbség a csapatok között, azért itt is meglepetésnek számított a végeredmény. 

Hirdetés

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a MOL Magyar Kupa elődöntője előtt alig két héttel a két résztvevő klub női csapatai ugyanúgy a döntőbe jutásért csaptak össze, ahogy a férfiak fognak. Az ETO FC és a Ferencváros összecsapását végül a győriek nyerték, akik így bejutottak a fináléba.

A hölgyek kupasorozatában előzetesen nem tűnt akkorának a különbség a csapatok között, mint a férfiaknál, hiszen két élcsapatról beszélünk, de a Fradi nemcsak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is címvédő, így azért mindenképpen esélyesnek tűnt a mérkőzés előtt. A papírforma azonban borult, és ebben komoly szerepe volt az egykori fradistáknak is: az ETO FC szakmai igazgatója, Dörnyei Balázs tavaly még a Ferencváros edzője volt, és a meccset két góljával eldöntő Tiffany Cameron is játszott korábban az FTC-nél. Ehhez képest most ragasztott egy ilyet: 

A hölgyeknél azért sem annyira komoly meglepetés a győriek továbbjutása, amennyire a MOL Magyar Kupában az lenne, mert az ETO idén már egyszer alaposan elverte a Fradit (4-0), míg a férfiak között erre esély sincs, hiszen a győriek a másodosztályban szerepelnek - és ott sem túl jól: a kilencedik helyen álló ETO FC 38 pontjával közelebb áll a kiesőzónához, mint a dobogóhoz.

Cameron duplája kupadöntőt ért A Simple Női Kupa elődöntőjében a címvédő Ferencvárossal találkozott az ETO FC Győr NB...

Posted by ETO FC hivatalos oldala on Thursday, March 31, 2022

Ez persze semmit nem jelent, hiszen jól tudjuk, a Magyar Kupában a bajnoki forma még esélylatolgatásra sem jó, csak az idei sorozatban legalább tíz komoly meglepetést tudnánk felsorolni egy levegővel.

Női Magyar Kupa, elődöntő: 
ETO FC Győr–Ferencváros 2–1 (1-0)
gólszerzők: Cameron 26., 60., ill. Vágó F. 64.

(Fotó: ETO FC)

Hirdetés