Nem ismeri a lámpalázat a lilák gólvágója

2024. január 18.

Tavaly káprázatos szezont futott a bajnokságban a Kecskemét, a MOL Magyar Kupából viszont gyorsan kiesett. Idén az NBI-ben nem megy olyan jól a liláknak, viszont nemcsak nyolcaddöntősök a kupasorozatban, de harmadosztályú csapattal játszanak a nyolcba jutásért. A klubtörténelem legnagyobb debütálójával, Pálinkás Gergővel beszéltük át a KTE előtt álló feladatokat, benne természetesen a kupacsatákkal.   

Hirdetés

Pálinkás Gergő nem egy izgulós fajta, vagy fogalmazzunk inkább úgy, ha van is lámpaláz, az a legjobbat hozza ki a Kecskeméti TE támadójából. A lilák nagy elsőzője első kecskeméti bajnoki meccsén, nemzetközi kupameccsén és MOL Magyar Kupa-meccsén is gólt szerzett, ami nem akármilyen teljesítmény.

“Sőt, amikor Barcikáról Kecskemétre igazoltam, az első edzőmeccsemen is sikerült egyből gólt szereznem” - mondta széles mosollyal Pálinkás. “A jól sikerült bemutatkozások után meg vitt magával a lendület, sűrű is volt a naptár, egymás után jöttek a meccsek és szerencsére sikerült gólokat szereznem. De maga a rekord csak a kupameccs után tudatosult bennem.”

Nem villog ősszel a Kecskemét

Szokták mondani, hogy mindig a második év a legnehezebb egy feljutó csapatnak, de sokan úgy gondolták, hogy a Kecsóra ez nem lesz igaz. A csapat megszűnése óta osztályokon át tartó ugrálás az NB I-ben egy valószínűtlenül jó szezont eredményezett, aminek a végén egy európai kupaszereplés is bekacsintott, ehhez képest az őszi szezon nagy része inkább ráerősített a közhelyre a második évet illetően.

“Jól kezdtük a szezont, ám utána komoly hullámvasút következett. Az első négy meccsünkből hármat megnyertünk, utána viszont volt ötmeccses nyeretlen szériánk is, szóval a kiegyensúlyozottság eléggé hiányzott, ezért állunk most ott, ahol” - mondta a 8. helyen, a kiesőktől hat pontra álló csapat helyzetéről a támadó.

A kiegyensúlyozottságot keresik Pálinkás Gergőék 

Kredit: Kecskeméti TE

A MOL Magyar Kupában sem mondható, hogy parádézott volna a kiváló sorsolást kapó csapat, amely eddig csak alacsonyabb osztályban játszó ellenfelekkel találkozott. A harmadik fordulóban Soroksáron csak egy 83. percben szerzett góllal ejtette ki másodosztályú ellenfelét, a negyedikben pedig Szegeden nyert egy góllal.

“Soroksáron gyorsan megszereztük a vezetést [pont egy Pálinkás-góllal - a szerk], de aztán kiegyenlített az ellenfél. Ilyenkor úgy szokott történni, hogy az alacsonyabb osztályú csapatnak megjön az önbizalma, és nagyon is képes gondot okozni, de őszintén mondhatom, hogy hiába szereztük az utolsó tíz percben a továbbjutást érő gólt, abszolút megérdemelt volt a győzelmünk. Erősen domináltunk, rengeteg helyzetünk volt a második félidőben.”

“A Szeged-Kecskemét meg egészen más tészta, az errefelé nagyon komoly rangadónak számít. Olyan is volt a meccs, egy igen erős csapatot sikerült kiejtenünk szoros, izgalmas meccsen.”

A szerencse továbbra is segíti a KTE-t

A MOL Magyar Kupa ötödik fordulójának sorsolása nem alakult rosszul a Kecskemét számára, hiszen a két versenyben maradt harmadosztályú csapat egyikét, a VLS Veszprémet kapták. Ez azt is jelenti, hogy a KTE úgy juthat be a legjobb nyolc közé, hogy nem találkozott első osztályú ellenféllel.

A sorsolás eddig jól alakult Kecskeméten 

Kredit: Kecskeméti TE

“Az előző két fordulóban sem tartalékoltunk a kupameccseken, erős csapattal léptünk pályára az alacsonyabb osztályú ellenfelek otthonában is, és ez így lesz Veszprémben is. Vagyis nem Veszprémben, hiszen a VLS nem tudja otthon játszani a meccseit. Örültem is, hogy Pápára látogathatunk, mert ott él az édesanyám, de menet közben kiderült, hogy Ajkán lesz a mérkőzés” - tette hozzá Pálinkás, aki azt is elárulta, hogy ha nem is tart a veszprémiektől, de mindenképpen óvatos.

"Én is játszottam alacsonyabb osztályban, pontosan tudom, hogy egy kupameccsen abszolút teher nélkül lehet futballozni egy magasabb osztályú ellenféllel szemben. Ez igen veszélyessé tesz számunkra mindent ellenfelet, legyen az másod-, vagy akár harmadosztályú."

“Amellett, hogy ilyenkor az alacsonyabb osztályú csapatok játékosaiban ott van az érzés, hogy nincs veszítenivalójuk, azt sem szabad elfelejteni, hogy bizony vannak köztük egészen kiváló csapatok is. A Veszprém nyáron épphogy lemaradt az NB II-ről, és az előző fordulóban a tavalyi döntőst ejtette ki. Veszélyes ellenfél, az biztos!” - szögezte le a csatár.

Még maradtak benne gólok

Pálinkás elmondta, amikor tavaly a Kazincbarcika színeiben játszott, még csak álmodhatott arról, hogy nemcsak bemutatkozik a nemzetközi porondon, de minden debütálásán gólt szerez. Az ősz személy szerint nem sikerült rosszul a KTE legeredményesebb csatárának (a középpályás Horváth Krisztofer a házi gólkirály), de úgy érzi, még maradt benne.

Még sok munka és komoly feladatok várnak a KTE-re 

Kredit: Kecskeméti TE 

“Ha a szezon elején valaki azt mondja, így fogok állni gólokkal és gólpasszokkal, azt aláírtam volna, de a lábamban és a fejemben is maradtak gólok, amiket tavasszal szeretnék a csapat szolgálatába állítani” - mondta vidáman.

“Nagyon komoly rajt vár ránk februárban, hiszen a tabellán körülöttünk álló csapatokkal találkozunk, és a hónap végén még a MOL Magyar Kupában is vár ránk egy nehéz mérkőzés. Ez sok mindent meghatároz az egész szezonnal kapcsolatban, a legfontosabb célunk természetesen a bennmaradás, de én a kupasorozatban is jó szereplésre számítok a Kecskeméttől.”

Amikor felvetettük Pálinkásnak, hogy a kupagyőztes már nem a Konferencia Ligában, hanem az Európa Ligában áll rajthoz, azaz minimum két európai párharc vár rá, ráadásul ebből egy magasabb szinten, a csatár nevetve csak ennyit mondott: “Még egy esély, hogy egy sorozatban góllal mutatkozzak be!”

Hirdetés