Pintér Attila: Akinek ez nyomás, az keressen más munkát!

2021. március 09.

Pintér Attila egyszer már csodát tett Mezőkövesden, és mióta visszaért a matyóföldi csapathoz, újra szárnyal a Zsóry. Az egykori ferencvárosi legenda igazi kupaspecialista, többször ért már el komoly bravúrt kiscsapatokkal, edzőként a Sopronnal és a Fradival is felemelhette a trófeát, de van egy döntője a Puskás Akadémia vezetőjeként is. 

Hirdetés

Pintér Attila igazi kupaspecialista. Bár játékosként mindössze egyszer, 1991-ben szerezte meg a trófeát, edzőként kétszer is győzelemre vezette aktuális csapatát a Magyar Kupában, és van egy elveszített döntője is. Pintér nevéhez olyan bravúrok fűződnek a sorozatban, mint a Matáv Sopron történetének első trófeája, illetve a Puskás Akadémia első döntője, ráadásul a soproniakkal címet is védett, hiszen egy évvel korábban még a Fradi edzőjeként emelhette magasba a kupát.

“Bárhol voltam edző, mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzam ki a csapatomból. Így van ez Mezőkövesden is."

A nagy visszatérőnek a kupa is fontos

Pintér korábban már irányította a Mezőkövesdet, méghozzá kiváló eredményeket elérve. A másodosztályú csapattal feljutott az NBI-be, és a legmagasabb osztályban is jól szerepelt a matyóföldi csapattal. Mezőkövesdről került a Puskás Akadémiához, ahol szintén feljuttatta a csapatot az első osztályba, sőt a szezon végén kupadöntőt játszott a felcsútiakkal.

A legjobbat hozza ki a Mezőkövesdből 

Kredit: Mezőkövesd Zsóry FC/Gál Péter 

“A kupa egy lehetőség arra, hogy a csapat országos trófeát szerezzen, és ez már önmagában óriási motiváció a játékosoknak és a stábnak is. Egy kupasorozat mindig más, mint a bajnoki versengés, főleg mióta az MLSZ megváltoztatta a lebonyolítás rendjét, és egy meccsen dől el a továbbjutás minden párharcban. Márpedig egy meccsen bármi megtörténhet, akár komoly különbségek is eltűnhetnek a csapatok közül” - mondta Pintér.

“Számunkra minden győzelem fontos, de igyekszünk a végső célt szem előtt tartani. Ahogy a kupában, úgy a bajnokságban is megvannak a célkitűzéseink, de mindig csak a következő feladatra koncentrálunk, nem álmodozunk azokról a fordulókról, amikhez még el sem jutottunk. Tesszük a dolgunkat, és igyekszünk mindig a tudásunk legjavát nyújtani.”

Egy óriás a törpék élén

Pintér, ebben nincs semmi túlzás, teljesen átformálta a Mezőkövesdet, érkezése óta a csapat mindössze két tétmeccset veszített el, és december eleje óta veretlenül menetel a bajnokságban és a MOL Magyar Kupában is. Míg a bajnokságban a jó eredményeknek köszönhetően mostanra reális céllá vált a dobogó elérése, addig a kupában az Ajka, illetve a Diósgyőr legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé a Mezőkövesd.

“Amikor megegyeztünk a Mezőkövesddel, még másként festett a helyzet, így az elsődleges feladatunk az volt, hogy tartsuk az első osztályban a csapatot. Úgy néz ki, jó irányba haladunk, és az a MOL Magyar Kupára is igaz, bár a kupasorozattal kapcsolatban nem fogalmazódott meg konkrét elvárás velünk szemben. Ennek ellenére természetesen győzni szeretnénk."

Pintér a kiscsapatok igazi mágusa a Magyar Kupában, a Sopronnal elért kupagyőzelme után a Puskás Akadémiával is beverekedte magát a fináléba, és csak büntetőkkel veszített. Most újabb kisvárosban vár rá történelmi lépés, hiszen ha a Mezőkövesd tavaly nyert volna, a kupatörténelem legkisebb településébe került volna a trófea (Soroksár még önálló településként nyert 1934-ben, ám már a fővároshoz tartozik - és egyébként is alig kisebb, mint Mezőkövesd.)

Egy edző, akinek tényleg fontos a MOL Magyar Kupa 

Kredit: Mezőkövesd Zsóry FC 

“A kupasorozatban elért sikereim is azt mutatják, hogy számomra valóban nagyon fontos a MOL Magyar Kupa. Aki nyomásként éli meg a kihívásokat, az jobb, ha más munka után néz” - szögezte le határozottan Pintér.

A Puskással nem sikerült legyőzni az Újpestet

A felcsútiakkal vívott kupadöntő - az utóbbi évek egyik legjobb fináléja volt - végén büntetőkkel maradt alul a PFLA, most pedig a Mezőkövesddel próbálhatja meg legyőzni a lilákat az egykori ferencvárosi legenda.

“Nagyon nehéz meccsre számítok, az Újpest erős, jó csapat, ráadásul idegenben kell játszanunk velük, és mivel egy meccsen dől el a továbbjutás, javítási lehetőség sincs. Legjobb tudásunk szerint készülünk a mérkőzésre, megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, és kihasználni az Újpest gyenge pontjait.”

“Olyan helyzetben vagyunk, hogy minden egyes sikerrel tovább épül a csapatunk, és mivel edzői pályafutásom során mindig az építkezést tekintettem legfontosabb feladatomnak, minden mérkőzésre úgy készülök, hogy ez is egy alkalom a fejlődésre. Az esélyekre kár szót fecsérelni, mert szinte lehetetlen megtippelni a továbbjutót, és a kupasorozatban még kevesebbet számít a papírforma” - zárta a gondolatait a mezőkövesdi edző.

Nem számítanak az esélyek a kupában 

Kredit Mezőkövesd Zsóry FC

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőinek programját az Újpest-Mezőkövesd mérkőzés nyitja, március 9-én, 17:30-as kezdettel rendezik a meccset, amit az M4 Sport élőben közvetít. Másnap, március 10-én a MOL Fehérvár-Budafok mérkőzéssel kezdődik a program (14:30), majd 17:00-kor következik a Kisvárda-Zalaegerszeg, 17:30-kor pedig a Debrecen-MTK párharccal zárul a program. Az elődöntőket a résztvevők ismeretében sorsolják ki.

Hirdetés