NBIII-as sárga-kék rangadóval indul 2022

2022. február 03.

Három harmadosztályú csapat jutott a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában, közülük kettőt, a Ceglédet és a Kazincbarcikát össze is sorsolták. Az esélyek az azonos osztály ellenére elég egyértelműek, de a kupameccseken idén sem sokat számítottak az esélyek, hiszen számtalan komoly meglepetést láttunk már. Vajon a középső csoport alsóházában álló Cegléd mit tud kezdeni a keleti csoportot vezető vendégével? 

Hirdetés

Nem akármilyen meccsel indul útjára a labda a MOL Magyar Kupa 2022-es évében. Az ötödik forduló első mérkőzését a Cegléd és a Kazincbarcika vívja, ami már csak azért is nagy szó, mert a legjobb 16 között már ritkán fordulnak elő harmadosztályú csapatok, az meg, hogy mindjárt három NBIII-as klub is eljut idáig, ráadásul kettőt össze is sorsolnak, még ritkább.

A Kazincbarcelona szinte NBII-es csapatnak tekinthető 

Kredit: Kolorcity Kazincbarcika/Facebook

A Cegléd és a Barcika, hiába szerepel mindkettő a harmadosztályban, nehezen említhető egy lapon. A ceglédiek a kiesőzóna fölött egyensúlyoznak a középső csoportban, a színprofi barcikaiak pedig toronymagasan vezetik a keleti csoportot, és az összesen hatvan NBIII-as csapat közül a legtöbb pontot szerezték és a legtöbb gólt lőtték.

Kiválasztott cikk: Senkitől nem fél a gólesőt hozó Kazincbarcelona

Ha megnézzük a két csapat útját a nyolcaddöntőig, azt látjuk, hogy míg a Cegléd a sorsolás legnagyobb kegyeltje idén, addig a Kazincbarcika bravúrok egész során át verekedte magát az ötödik fordulóig. A két sárga-kék csapat közül a ceglédiek még nem játszottak náluk magasabb osztályban szereplővel (a legutóbbi fordulóban a megyei osztályú Szegedi VSE-t ejtették ki), addig a Barcika két NBII-es csapattal, köztük a megyei rivális Diósgyőrrel is elbánt az eddig lejátszott négy fordulóban.

Bőven van kötődés a két klub között

A két csapat ugyan nem egy csoportban szerepel a harmadosztályban, de sokan régi ismerősökként fogják köszönteni szombati ellenfelüket. Ott van mindjárt a barcikai edző, Varga Attila, aki számos harmadosztályú csapattal dolgozott már, többek között a Ceglédet is ő juttatta fel korábban a másodosztályba.

A játékosok között is akadnak olyanok, akik megfordultak a másik csapatnál. A vendégek közül Bartos Júlián is volt ceglédi játékos, és ott van a barcikaiak házi gólkirálya, Laczkó Milán, aki korábban több éven át erősítette a ceglédieket. A csatár azonban biztosan nem keserítheti meg egykori csapata életét, mert a téli felkészülés közben súlyos térdszalagsérülést szenvedett, és ebben a szezonban már biztosan nem lép többet pályára.

Laczkó Milán biztosan nem lép pályára

Kredit: Kolorcity Kazincbarcika/Facebook

“Tudjuk, hogy komoly bravúr kellene a nagyszerű Kazincbarcika kiejtéséhez, de úgy készülünk, hogy megizzasztjuk őket. A Ceglédnek amúgy sem megy rosszul a kupában, 2017-ben Nagy Misi irányításával ugyanígy bejutottunk a legjobb tizenhat közé” - mondta Ványi Zsolt, a Cegléd vezetőedzője a molkupa.hu-nak a negyedik forduló után.

Kiválasztott cikk: Tovább hasít Fortuna idei kedvenc csapata

A két harmadosztályú csapat meccsére február 5-én, szombaton 13 órakor kerül sor. Szemben az első- és másodosztályú csapatokkal a két NBIII-as klub számára a kupameccsel indul a szezon, illetve a 2022-es futballév. 

Hirdetés