Nagy Zsolt: Csak a nézők örülnek a Fradi-Puskásnak

2023. október 26.

A felcsútiak magyar válogatott szélsője nem is számított könnyű sorsolásra, lévén a Puskás Akadémiának ilyen sosem jut a MOL Magyar Kupában, és bár tudja, hogy a legjobb hazai csapat lesz az ellenfelük, bízik benne, hogy kitart a jó formájuk a Ferencváros ellen is. Nagy Zsolttal a Fradi elleni párharc mellett beszélgettünk az Európa Ligáról, a szezon sűrűsödéséről és a mumus-bélyegről is. 

Hirdetés

“Nekünk mindig hamar jönnek a rangadók a kupában” - mondta a molkupa.hu-nak széles mosollyal Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia válogatott szélsője a legjobb 16 közé jutásért rendezett, Ferencváros elleni mérkőzés előtt. A játékosnak abszolút igaza van, ha végignézünk az utóbbi éveken, a PAFC mindig nehéz sorsolást kapott a MOL Magyar Kupában.

Kiválasztott cikk: A Fradi a mumusát kapta, lesz nyugati derbi is

Három éve a 16 között az Újpest, két éve a legnagyobb óriásölő, a Győr a 32 között ejtette ki, tavaly pedig a negyedik fordulótól kezdve csak első osztályú csapatokkal találkozott, míg végül az elődöntőben a ZTE verte ki. Nem mondható, hogy a szerencse kegyeltje a felcsúti csapat.

“A válogatottnál beszélgettem fradista csapattársakkal, és lehet mondani, hogy nem volt szerencsénk a sorsolásnál, de a helyzet az, hogy a Fradinál sem éppen boldogok, hogy minket kaptak. Mindkét fél tart egy kicsit a másiktól, mindketten könnyebb ellenfélben reménykedtünk a sorsolás előtt, de hát így alakult, ezzel már nincs mit tenni.”

Van olyan, hogy mumus?

Nekiszegeztük a kérdést Nagynak, hogy ha már a futballban igencsak könnyen dobálóznak a szurkolók a mumus-bélyeggel, szerinte létezik-e ilyen. Vagy másképp fogalmazva: miért megy szinte mindig nagyon jól a Puskás Akadémiának a Ferencváros ellen?

Nagy Zsolti egy vidám, mosolygós mumus 

Kredit: Puskás Akadémia FC

“Egyrészt a Fradi az ország legjobb csapata, ellenük játszani mindig ünnepnap és ez jó hatással van a csapatunkra. Másrészt nagyon szeretünk sok néző előtt játszani, minél többen vannak a lelátón, annál jobban megy a játék, és az Üllői úton ezzel soha nincs gond. Harmadrészt valahogy úgy alakult, hogy amikor a Fradival játszottunk az utóbbi időben, mindig jó napot fogtunk ki úgy egyénileg, mint csapatként” - magyarázta a válogatott baloldali szárnyvédője.

Az mindenesetre biztos, hogy nem sok csapat büszkélkedhet olyan eredménysorral a Groupama Arénában, mint a Puskás Akadémia. A felcsútiak a legutóbbi két meccsüket megnyerték a Fradi otthonában (egyaránt 2-1-re) és az utolsó öt budapesti látogatásukból csak egyszer kaptak ki a zöld-fehérektől.

Kezdődik az őrült menet

“A szezon sűrűjében járunk, a Debrecen után jön a FTC elleni kupameccs, aztán a Diósgyőrrel, az Újpesttel, majd megint a Fradival találkozunk, szóval nem lesz éppen sétagalopp a következő időszak. Ám ez talán még inkább igaz az ellenfelünkre, hiszen a Fradi a Genk otthonában lép pályára a Konferencia Ligában, aztán jön az Újpest elleni derbi és utána a mi meccsünk a MOL Magyar Kupában.”

“De nem azzal foglalkozunk, hogy kinek milyen a sorsolása, mert ez olyan, mintha előre kibúvót keresnénk. A Ferencváros kerete úgy van kialakítva, hogy képes legyen három fronton harcolni, kiváló játékosaik vannak és Dejan Stankovic tudja úgy forgatni a csapatát, hogy frissek legyenek. Szerencsére mi sem panaszkodhatunk, erős és sikerre éhes a PAFC kerete, alkalmas rá, hogy újra eljusson Európába akár a bajnokságból, akár a MOL Magyar Kupából.”

Ha már Európa szóba került, megemlítettük Nagynak, hogy a MOL Magyar Kupa győztese a következő európai kupaszezonban már nem a Konferencia-, hanem az Európa Ligában indul, ami minimum egy újabb párharcot jelent a kupagyőztesnek a nemzetközi porondon.

“Igen, Hornyák Zsolt is felhívta erre a figyelmet még a szezon elején, de nemcsak ezért akarunk jól szerepelni a kupasorozatban. Nekem van egy külön motivációm is: amikor a Puskás bejutott a kupadöntőbe, én éppen Csákváron játszottam kölcsönben, így nem vehettem részt a meccsen. Bevallom, irigykedek azokra, akik ott lehettek, és nagyon szeretnék én is ott lenni a fináléban - és ha már ott vagyok, fel is emelném a trófeát” - tette hozzá széles mosollyal.

A Ferencváros otthonában mindent be kell vetnie a Puskásnak 

Kredit: Fradi.hu

Ehhez még a Ferencvárosnak is lesz egy-két szava, és bár lesz a Fradi-Puskáson kívül is komoly rangadó a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, az kétségtelen, hogy ez a párosítás kiemelkedik a többi közül.

“Nem szeretem az előrehozott döntő kifejezést, mert tiszteletlen a többi csapattal, inkább úgy fogalmaznék, számunkra egy döntővel felérő kupameccs vár ránk a Ferencváros otthonában. Nem remeg a lábunk, tudjuk, hogy képesek vagyunk idegenben is eredményesen játszani, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a legerősebb magyar csapat lesz az ellenfelünk. Sok néző előtt kiváló mérkőzésre számítok. Győzzön a jobb!” - tette hozzá bizakodva a válogatott szélső. 

Hirdetés