Vécsei szerint a Fradit is zavarba lehet hozni

2024. május 07.

Vécsei Bálint volt már győztes csapat tagja Ferencváros-Paks kupadöntőben, és újra ez lesz a célja a 2024-es fináléban is, csak most a másik csapat mezét viselve. Az egykori ferencvárosi középpályás egy nehéz helyzetben lévő Paksi FC-be érkezett tavasszal, és úgy véli, pont a MOL Magyar Kupa elődöntője volt az, amivel kilábalt a hullámvölgyből a Paks. 

Hirdetés

Ha valakinek igazán furcsa élmény lesz a MOL Magyar Kupa döntője, az Vécsei Bálint. A Paksi FC középpályása pályára lépett a 2022-es, szintén a Ferencváros és a Paks között zajló kupadöntőben, csak éppen a budapesti zöld-fehérek mezében. A válogatott középpályás alig néhány hete tette át a székhelyét Tolnába, és nem tagadja, furcsa érzés lesz számára a Fradi ellen pályára lépni.

Kiválasztott cikk: Kupadöntő a Puskásban egy mozijegy áráért

“Már így is nagyszerű szezont futott a Paks, de feltehetnénk a koronát rá azzal, ha megnyerjük a MOL Magyar Kupát. Ez most a célom, nem az jár a fejemben, hogy milyen volt a két évvel ezelőtti döntő” - szögezte le a középpályás.

A kupameccs volt a megmentő

Vécsei nem a szezon legjobb pillanatában csatlakozott a Paksi FC keretéhez. A japán bajnokság vége óta egyedül edző középpályás pont akkor érkezett Bognár György csapatába, amikor a szezon legsúlyosabb hullámvölgyét volt kénytelen elszenvedni a csapat.

Vécsei Bálint nehéz helyzetben érkezett a Pakshoz 

Kredit: molkupa.hu 

“Mondták is a többiek, hogy a szezon legkeservesebb időszakában érkeztem, de szerencsére nem lett spirál a negatív szériából. Az ilyen helyzetben mindennél fontosabb egy siker, mert kibillenti a csapatot, ezért volt különösen fontos a Kisvárda elleni kupameccs. Mindegy volt, milyen játékkal, de muszáj volt továbbjutnunk, és látjuk is a hatását: azóta két meccsen négy pontot szereztünk a bajnokságban, és visszaszereztük a második helyet is. Én pedig egy héttel az érkezésem után már tétmeccset tudtam játszani, ez azt mutatja, bár egyedül dolgoztam, jó erőben tudtam maradni.”

Vécsei elmondta, örül, hogy végre újra játszhatott, a beilleszkedéssel pedig már csak azért sem lehetett probléma, mert rengeteg ismerős arc közé érkezett Paksra.

“Könnyen és zökkenőmentesen ment a beilleszkedés, egyrészt egy nagyon jó hangulatú öltözőbe érkeztem, másrészt már én is nagyon éhes voltam, hogy végre játszhassak. Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat játékához, most úgy érzem, visszatalált a helyes útra a Paks.”

“Egy utolsó nagy lökés kell, hogy a miénk legyen az ezüstérem, a MOL Magyar Kupában pedig ott lesz a kezünkben a lehetőség, hogy történelmet írjunk. A kupasorozat egészen más, mint egy bajnokság. Egy teljes szezonon át versenyt futni egy olyan kiváló csapattal, mint a Ferencváros, nagyon nehéz feladat, egy meccs azonban egészen más helyzet. Ettől más egy döntő, hiszen egy meccsen akár egy apróság is döntő jelentőségű lehet.”

Nyomás biztosan lesz

Az egykori ferencvárosi középpályás szerint egy döntőben nincs olyan, hogy az egyik csapat nyomás nélkül játszhat. Még akkor sem, ha egyértelmű a finálé favoritjának kiléte.

“Láthattuk a bajnokságban, mennyivel előrébb tart a mezőnynél a Ferencváros, a kupában viszont sokkal nehezebb dolga volt. Ahogy a Paks, úgy a Fradi is több hosszabbítást, sőt büntetőpárbajt is maga mögött tudhat, és ha csak az elődöntőkre gondolunk, akkor is láthattuk, hogy zavarba lehet hozni a bajnokot is.”

Kiválasztott cikk: A hajrában fordítva kupadöntős a Fradi

“A Nyíregyháza meg tudta lepni a Fradit, szerintem nem számítottak rá, hogy ilyen bátor játékfelfogással lép pályára a Szpari. De azért az is kiderült a meccsen, hogy a Ferencvárosnak olyan bő a kerete, hogy cserékkel képes megváltoztatni egy összecsapás dinamikáját, és így erővel is jobban bírja a hajrákat.”

“Mi erősek vagyunk párharcokban és sok rutinos játékosunk van. Sokan játszottak már döntőkben és fontos meccseken, nem leszünk megilletődöttek és bármi történik, nem fogunk pánikba esni. Kész lesz a meccstervünk, elszántan fogunk játszani, mert nem érjük be az ezüsttel” - mondta elszántan Vécsei.

“Hogy lehet megverni a Fradit? Nos, az biztosan leszögezhető, hogy nagyon alacsonyan kell tartanunk a hibák számát, mert ezeket könyörtelenül kihasználja, nekünk pedig jól kell gazdálkodnunk az adódó lehetőségekkel. Szerencsére ez a Paks többféle játékot is hatékonyan tud játszani, bízom benne, hogy mi is tudunk még meglepetést okozni a Ferencvárosnak.”

A Fradival bajnok és kupagyőztes volt Vécsei 

Kredit: Fradi.hu

“1-0-ra nyerünk” - mondta egy mosoly kíséretében a középpályás, amikor tippelésre kértük.

A MOL Magyar Kupa döntőjére a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyet vásárolni, a kupadöntő pontgyűjtő mérkőzés. 

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás 

Hirdetés