Szabics: Az MTK a párharc esélyese

2021. április 12.

A jelenlegi szezonban az MTK eddig mindkét meccsükön legyőzte a MOL Fehérvárt, és a Vidi tavaszi formája alapján egyébként sem mondható esélyesnek a MOL Magyar Kupa elődöntőjében Szabics Imre szerint. A fehérváriak vezetőedzője remekül mutatkozott be a csapat kispadján a bajnokságban, csütörtökön a MOL Magyar Kupában folytatná jó szereplését. 

Hirdetés

Szabics Imre futtában volt kénytelen felvenni a fonalat a MOL Fehérvárnál, hiszen az osztrák válogatott pályaedzői posztjáról érkezett a meglehetősen nehéz tavaszt produkáló csapat élére. A fiatal szakember már a harmadik vezetőedzője idén a Vidinek, és nem könnyű örökséget vesz át, hiszen a fehérváriak célja a bajnoki cím volt, de a bajnokság hajrájához közeledve már az ezüstéremért is nagyot kell harcolnia a MOL Fehérvárnak.

Kiválasztott cikk: Sztráda és rögös földút is vezet a Puskásba

“Abban a helyzetben, amiben most van a Vidi, minden meccsnek döntő jelentősége van, és ez természetesen fokozottan igaz a kupameccsre” - mondta a molkupa.hu-nak Szabics, aki lendületet hozott Fehérvárra, a Vidi bemutatkozó meccsén - szűk egy órát emberhátrányban játszva - gólnélküli döntetlent játszott idegenben, majd hazai pályán földbe döngölte az Újpestet (4-0).

“Számos célt fogalmaztunk meg a bajnokságból hátralévő időszakra, de mivel hosszú távra tervezünk, és csak most kezdtük el lerakni a közös munka alapjait, igyekszünk lépésről lépésre haladni, és csak az előttünk álló meccsre koncentrálni. Ismerkedünk egymással, hiszen ahogy a játékosoknak, úgy a stábnak is új a mostani felállás, de úgy gondolom, jól vettük a közös rajtot.”

Szabics hozzátette, egy edző munkája legkorábban 5-6 hétnyi közös munka után kezd megmutatkozni, ezért az első napok után nem akart számszerűsített elvárásokról beszélni, és szerinte a kupameccs előtt nem is a csapatán van a nagyobb nyomás.

Az MTK a párharc esélyese

Mivel a MOL Fehérvárnál minden évben a célok között szerepel egy trófea megszerzése, és erre már csak a MOL Magyar Kupában van esélye a csapatnak, a tét nem kicsi az MTK elleni elődöntőben.

A bajnokságban nem ment jól a Vidinek az MTK ellen 

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook

“A célunk természetesen a Magyar Kupa megnyerése, és mindent meg is fogunk tenni érte. Sportemberként kötelességünk a győzelemért harcolni, különösen úgy, hogy véleményem szerint az MTK a továbbjutás esélyese.”

“Ha jól emlékszem, a bajnokságban oda-vissza legyőzte a Vidit az MTK, ráadásul egy meccsen dől el a továbbjutás, és ők lesznek a pályaválasztók. Ahogy mondtam, mi jól rajtoltunk ugyan, de még csak néhány közös lépésen vagyunk túl a fiúkkal, ezért gondolom úgy, hogy komoly tett lenne a csapatomtól, ha sikerülne kiejteni a kiváló játékosokból álló MTK-t. És ezért gondolom azt is, hogy a nyomás nem rajtunk, hanem rajtuk van” - mondta határozottan Szabics.

Az egykori kiváló csatár emlékezete nem csalt, az MTK hazai pályán 3-1-re, Székesfehérváron 2-1-re győzte le a Vidit. A két csapat az NBI-es tabellán is nagy csatában áll, a harmadik helyért harcolnak, és bár az elmúlt két forduló alapján a fehérváriak készülnek jobb formában a kupameccsre, a különbség köztük csak öt pont, és egyszer még találkoznak a bajnokságban is az MTK pályaválasztása mellett.

Kell az önbizalomfröccs!

“A célunk persze a továbbjutás, és azért bízom benne nagyon, mert a győzelmeknél semmi nem építi jobban a közösséget. Nagy lökést adhatna a bajnokság hajrájára is, ha sikerülne beverekednünk magunkat a kupadöntőbe, arról nem is beszélve, hogy mindenkinek jó visszaigazolás lenne, ha sikerülne megszereznünk a trófeát. De ennyire előre ne szaladjunk, a csapattal együtt kizárólag az MTK elleni elődöntőre fókuszálunk” - hárította el a másik elődöntőt feszegető kérdésünket.

A Hungária körúton kell bravúrt elérnie a MOL Fehérvárnak 

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook

“A csapatépítés egy olyan időszakában vagyunk, amikor még azt sem tudjuk pontosan, mennyi információt tudunk átadni ilyen rövid idő alatt a játékosoknak. Nem akarjuk nyomasztani a társaságot, az ő tempójukban akarjuk építeni a csapatot, de hogy ez milyen tempót jelent, azt még mi sem tudjuk pontosan.”

“Annyi viszont azonnal kiderült, hogy sikerre éhes, jó szellemű öltözővel dolgozhatunk a stábommal, és mondanom sem kell, hogy ezzel a legfontosabb lépést már meg is tettük a sikerek felé. A következőt az MTK ellen tehetjük meg” - zárta a gondolatait Szabics.  

Hirdetés